REKLAMI GEÇ

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nden kısa film

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nden kısa film

Denizli Koruyucu Aile Derneği, Hollanda International Child Development Initiatives (ICDI) ile yürütülen “Sivil Toplum Diyalogu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı Projesi” kapsamında ‘Kalbinizi de açın evinizi de’ adıyla kısa film hazırladı. Nitelikli koruyucu aile sayısının artırılmasının hedeflendiği kısa film Denizli’de çekildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2015 Pazartesi, 15:58

Denizli, koruyucu aile kavramının en geniş karşılık bulduğu illerden biri. Koruyucu aile yanında yaşayan çocuk sayısı 4 bin 800’e ulaştı. Ancak hala bir aileye kavuşma hayali kuran ve umutlu bekleyişlerini sürdüren 10 bin 300 çocuk bulunuyor.

denizli-koruyucu-aile-dernegi-kisa-film-ic

Tüm çocukların aile sıcaklığında yaşayabilmesini sağlamak adına ciddi adımlar atan, farkındalık yaratmaya çalışan Denizli Koruyucu Aile Derneği, Hollanda International Child Development Initiatives (ICDI) ile birlikte yürütülen, “Sivil Toplum Diyalogu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı Projesi” kapsamında farklı bir adım daha attı. Çekimleri Denizli merkez ve Babadağ’da “Kalbinizi de açın evinizi de” adıyla 5 dakika 40 saniyelik bir kısa film hazırlayan Dernek, bu sayede ailelere ulaşmayı, koruyucu aile kavramını genişletmeyi planlıyor.

KORUYUCU AİLE KAVRAMINI ANLATMAK İSTEDİK
Türkiye’de biyolojik ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalan çocukların, koruyucu aile hizmet modeliyle hak ettikleri sevgi ve güven dolu ailelerde hayata hazırlanmaları gerektiğini vurgulayan Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, “Sağlıklı güven ilişkisi kuramayan, ihmal ya da istismara maruz kalan çocuklar için koruyucu ailelerin bakımını üstlendikleri çocukların yaşadıkları bu olumsuz süreçten kaynaklanan sorunlarla baş edebilmeyi başaracak nitelikte olmaları bekleniyor. Koruyucu aileler çocuğun haklarına erişiminde profesyonel sürecin bir parçası olarak uzmanlaşmış bir biçimde hak temelli olarak yaklaşmalıdırlar” dedi.

Hazırlanan kısa filme ilişkin bilgiler de veren Doğan, “Amacımız çocuklarımızın içinde bulundukları durumu net bir şekilde anlatabilmekti. Bunu da ancak amacına uygun yazılmış bir senaryo ile yapabileceğimizi düşündük. Başarılı bir çalışma oldu. Kısa filmin ülke genelinde yayınlanabilmesi için de girişimlerimiz sürüyor. Amacımız koruyucu aile sayısını artırmak, ailesi olmayan tüm çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayabilmek” dedi.

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı