REKLAMI GEÇ

Denizli otizmin farkında

Denizli otizmin farkında

Otizme dikkat çekmek, toplumda farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen etkinlikler sürüyor. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizm yürüyüşü gerçekleştirildi. Çocuklar taşıdıkları pankartlar ile topluma mesaj verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2016 Pazartesi, 11:54

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Çamlık Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi yöneticileri, otizmli çocuklar, aileleri ve öğrenciler katıldı.

otizm-yuruyus-ic

YÜRÜYÜŞLE OTİZME DİKKAT ÇEKTİLER
Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Valilik önünden başladı. Otizme dikkat çeken pankartları taşıyan çocuklar ve yakınları Valilik önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yürüyüşe katılan gruba bir süre eşlik etti, otuzmli çocuklar ile yakından ilgilendi. Merkezefendi Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Otizmin Sesi’ yazılı tişörtler yürüyüşe katılanlara hediye edildi.

otizm-yuruyus-ic1

 

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Etkinliğin ikinci bölümü Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, otizmli çocukların ailelerin farkında olduğunu, ancak toplumda farkındalık yaratmak gerektiğini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte desteğinin sürdüğünü dile getiren Değirmenci, Down Cafe’nin açıldığını, Otizm Derneği’ne de belediyenin bir biriminin tahsis edildiğini anlattı.otizm-yuruyus-icc

Değirmenci, “Otizmli kardeşlerimizin hayatın içinde yer alabilmeleri için gayret gösteriyoruz, bu gayretimiz devam edecek” dedi.

otizm-yuruyus-iccccc

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise toplumda dezavantajlı kesimlerin bulunduğunu belirterek, her bireyin her an bu kesimin içine girebileceğini kaydetti.

otizm-yuruyus-iccc

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında bazı eğlencelerin planlandığını dile getiren Görücü, “Bir olacağız, birlik olacağız, diri olacağız ve vatanımıza göz dikenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Maalesef her gün şehitler veriliyor. Etkinlikler kapsamında bazı eğlence programları vardı. Ancak, şehitlerimiz nedeniyle bu programları iptal ettik” dedi.

otizm-yuruyus-icccc

Konuşmaların ardından otizmli çocuklar ve ailelerine lokma ikram edildi, etkinlik sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı