REKLAMI GEÇ

DENİZLİ SOMAYI’YI UNUTMADI

DENİZLİ SOMAYI’YI UNUTMADI

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen ve 301 maden işçisinin yaşamını yetirdiği Kömür Ocağı Faciası’nın 1. yıldönümünde Denizli alanlarda idi. “Soma’nın hesabı sorulacak” diyen Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Denizli’ye gelecek olan Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “Senin bugün burada değil Soma’da olman gerekir” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 16:17

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şubesi, Soma faciasının yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Soma faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisi anısına yakalarına taktıkları siyah kokartlarla derse giren eğitimciler, Soma’yı unutmayacaklarını unutturmayacaklarını belirttiler.
Başbakan’ın böyle bir günde Denizli’de oluşunu eleştiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Geçtiğimiz yıl bugün Soma’da tüm insanlığın yüreğine bir ateş düştü. Tarihimizdeki en kitlesel işçi katliamı yaşandı. Bu katliamda 301 işçi hayatını kaybetti. Çoğu hayatının baharında olan bu işçiler göz göre göre ölüme gönderildiler. Ama katiller bunu normalleştirmeye çalışarak kaza dediler. Biz buna kasten adam öldürme diyoruz ve bir katliam olduğunu düşünüyoruz. Bu katliamın sorumluları da maden ocaklarını özelleştiren ve denetimsiz bırakan AKP iktidarıdır. Ve bugün bu katliamı unutturmaya çalışıyorlar. Başbakan Davutoğlu’nun bugün Denizli’de işi ne? O’nun bugün Soma’da olması gerekir” dedi.

“SOMA’NIN HESABI SORULACAK”
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun hizmet alımı sözleşmelerinin derhal iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Özbay, “Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş dün olduğu gibi gelecekte de bu taleplerimizin yerine getirilmesi için mücadelesi sürdürecektir. Soma’nın hesabı sorulacak, unutmayacağız ve unutturmayacağız” diye konuştu.

ic

MİMAR VE MÜHENDİSLER DE ALANLARDA İDİ
TMMOB, TTB, DİSK ve KESK Denizli temsilcileri, Candoğan Parkı önünde toplandı. Ellerinde “Kaza değil katliam, Yüreğimiz Soma’da” yazılı pankartlarla Delikçinar Meydanı’na yürüyen kalabalık burada basın açıklaması yaptı.

KESK Denizli Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, “Türkiye’nin en büyük iş cinayetinin üzerinden bir yıl geçti. ‘Soma’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye halkı avutanların bir kez daha yalan söylediği ortaya çıktı. Biz ‘sorumlular hesap versin’ dedik. Onlar 301 işçinin ölümünün ardından tek bir kamu görevlisinin soruşturulmasına bile izin vermediler. Göstermelik yargılama işçi aileleri için tam bir eziyete dönüştürülürken şirket yöneticileri bu süreçte adeta ödüllendirildi” diyerek iktidarı eleştirdi.

anons-3

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı