REKLAMI GEÇ

Denizli Üç Fidan’ı unutmadı

Denizli Üç Fidan’ı unutmadı

Denizli, 6 Mayıs 1972’de idam edilen 1968 kuşağının lideri Deniz Gezmiş ile arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadı. Üç Fidan, Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin düzenlediği etkinlikle anıldı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 19:27

İdamlarının 43. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. Üç Fidan için sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, Candoğan parkı önünde toplanıp, Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

Anma etkinliği burada devam etti ve grup adına basın açıklamasını Emek Partisi Basın Sözcüsü Hilmi Mıynat yaptı. Mıynat, “1972’nin 6 Mayıs’ında 3 devrimci genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için, insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, olardan aldıkları mirasla 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin ile karşılaştı” dedi.

Aradan geçen 43 yılda sömürü düzeninin değişmediğini ifade eden Mıynat, “Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Deniz’ler tam da buna karşı koymuşlardı. İdam sehpalarında kahrolsun emperyalizm diye haykırmışlardı. Kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmişlerdi” diye konuştu.

ic-1

Anma etkinliği gitar eşliğinde şarkıların söylenmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı