REKLAMI GEÇ

DEBA mağdurları kredi kartlarını yaktı

DEBA mağdurları kredi kartlarını yaktı

Denizli Basma Sanayi Fabrikası’nın 2009 yılında üretimini durdurmasının ardından 10 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, eylemlerini sürdürüyor. Bu kez İş Bankası Çınar Şubesi’nin önünde toplanan işçiler, protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 12:45

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) –

Denizli Basma Sanayi Fabrikası’nın (DEBA) 2009 yılında üretimini durdurmasının ardından 10 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, bu kez İş Bankası Çınar Şubesi önünde kredi kartı yakarak eylem yaptı. DEBA’nın eski sahibi Esat Sivri ve İş Bankası yönetimine seslenen işçiler, maaşlarının ve kıdem tazminatlarının ödenmesini istedi. İşçiler daha sonra, bankaya ait kredi katlarını yaktı.

Delikliçınar Meydanı’ndaki İş Bankası Şubesi önünde toplanan yaklaşık 30 işçi, eylem yaptı. Bugüne kadar yaptıkları çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçiler, “Deba işçisi 1 yıldır direniyor”, “İş Bankası-Esat Sivri El Ele İşçilerin Maaşını gasp ettiler” yazılı pankart taşıdı. İşçiler adına açıklamayı Naciye Işık yaptı. Fabrikanın üretimini durdurmasının ardından maaşlarını ve tazminatlarını alamadan kapı önüne konulduklarını belirten Işık, “Hukukun lehimize kararları var ancak hiçbiri uygulanmadı. Alacaklarımızı istiyoruz. Alacaklarımızı hem DEBA’nın patronu olarak bildiğimiz ve bize söz veren Esat Sivri’den, hem de alacaklarımıza ipotek yoluyla el koyan İş Bankası’ndan istiyoruz. Bankanın kredi kartlarıyla, mücadelemizde yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu bir uyarıdır” dedi.

Atılan sloganların ardından işçiler, bankaya ait kredi kartlarını yaktı. Eylemin ardından işçiler, sessizce dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı