REKLAMI GEÇ

Denizli’de her 2 kadından 1’i şiddet görüyor

Denizli’de her 2 kadından 1’i şiddet görüyor

PAÜ’lü bilim adamları kenar mahallelerdeki 593 kadına şiddeti sordu. Yapılan akademik araştırmada bu kadınların 311’inin şiddet gördüğü ortaya çıktı. Araştırma, bu bölgelerde yaşayan kadınların yüzde 52’sinin şiddet gördüğüne işaret ediyor, araştırmayı yorumlayan Baro Başkanı İlhan ise şiddet eğilimli erkeklerin eğitim oranının şaşırtıcı boyutuna..

/ DENİZLİHABER / 31 Mart 2012 Cumartesi, 15:01

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan Pamukkale Üniversitesi’nin kadına uygulanan şiddete yönelik yaptığı çarpıcı araştırmanın sonuçlarını Yeni Olay Gazetesi’yle paylaştı. Bugün manşetten yayınlanan haberin ele aldığı araştırma sonuçları tüyler ürpetici. İşte o araştırma ve gazetenin haberi;

Baro Başkanı Müjdat İlhan, kadına şiddet konusunda Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Doç. Dr. Mustafa Çağlayandereli’nin kentte mahalle mahalle yaptırdığı anket sonucunda yüzde 52.5 kişinin şiddete uğradığınız ortaya çıkardı. Bir alan taramasının yapıldığını kaydeden Baro Başkanı İlhan, en son 2009 yılında bu anketin yapıldığını şimdilerde bu sayının ekonomik sebeplerden dolayı daha da arttığını kaydetti.

ANKET GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Anketin Aktepe, Yunus Emre, Esentepe, Sevindik, Sümer, Yeni Mahalle, Sırakapılar ve Yeşilyurt gibi az gelişmiş 19 bin 734 hane halkından yapıldığını söyleyen Müjdat İlhan, burada seçilen 593 kadının 311 kişisinin şiddet gördüğünü söylediğini ve 282 kişinin ise şiddet görmediğini çekimser bir şekilde söylediğini tespit ettiklerini belirtti. 15 kadının bu istatistik veriyi topladığını belirten İlhan, Ege’de nüfusa oranla şiddet konusunda İzmir’den sonra ikinci sırada olduklarını da açıkladı.

EĞİTİMLİ İNSANLARDA DA ŞİDDET YÜKSEK
Anket sonucunda kentte yüzde 52,5 kadının en büyük nedeni ekonomik sebepler olmak üzere fiziksel ve sözlü olarak şiddet gördüğünü söylediğini belirten İlhan, eğitimli kişilerde şiddetin daha da çok olduğunu hatırlattı. Gelir düzeyi düşük ailelerde şiddetin fazla olduğu kadar eğitimli kişilerde de şiddetin çok fazla olduğunun altını çizen İlhan, “Kimse sanmasın ki eğitimsiz gelir düzeyi düşük ailelerde şiddet fazla da eğitimli kişilerde az. Onlarda fazla var” dedi.

KADIN AVUKAT SORUNLARI ÇÖZECEK
Müjdat İlhan, bundan sonra kadına şiddete maruz kalan kadınların yalnız olmadığını vurgulayarak, “Biz üzerinde çalışıp bir sistem oluşturduk ve bunu protokolle imzaya bağladık. Bu sistemi baro kontrol edecek. Şiddete maruz kalan kadın muhtemelen numarasını 0 (258) 264 25 25 olarak belirleyeceğimiz çağrı merkezindeki telefon numarasından bizi arayıp derdini anlatabilecek. Bunun için de ilk telefona bayan bir avukat arkadaşımız çıkacak. Sonra durumu anlayıp kolluk güçlerine yönlendirecek ve sonra şiddet ortamından uzaklaştırılacak” dedi.

ŞİDDET UYGULANANLAR ARTIK YALNIZ DEĞİL
Amaçlarının kadının şiddete maruz kalmadığı bir toplum yaratmak olduğunu ve aynı zamanda şiddete yol açan faktörlerin sorununu çözüme kavuşturmak olduğunu belirten İlhan, “Artık düğmeye bastık” dedi. İlhan, “Kadına şiddete karşı çok net tavrımız olacak. Artık kadınlara sözlü ya da fiziksel şiddet uygulanan bir toplum istemiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı