REKLAMI GEÇ

Denizli’de yaşayan herkes Denizlilidir

Denizli’de yaşayan herkes Denizlilidir

Denizli’de yaşayan Ağrılıların kurduğu Ağrılılar Derneği, MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar’ı konuk etti. Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki dernek binasında yapılan toplantıya, yüzlerce Ağrılı katıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2009 Cuma, 01:00

Coşkulu bir şekilde karşılanan Ümit Bahtiyar ve ekibine yoğun ilgi gösteren Ağrılılar, dertlerini anlattılar, Bahtiyar’ın sorunlarına getirdiği çözüm önerilerini dinlediler. MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli’de yaşayan herkes Denizlilidir” diyerek başladı konuşmasına. Bahtiyar, “Bu şehirde yaşayan, bu şehirde nefes alan, bu şehrin imkanlarını kullanan ve bu şehirde karnını doyuran herkes, Denizlilidir. Bu nedenle sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli” dedi.

‘Tek adam zihniyetine son’

“Denizli’de en büyük sorun, ‘Ben yaptım oldu’ mantığıdır” diyen Ümit Bahtiyar, “ Mevcut belediye yönetiminde, tek adam karar veriyor. Tek adam yönetimi elinde bulunduruyor. Kimseye sormadan, danışmadan işler yapılıyor. Hiç kimse, pazarların sorununu pazarcıdan daha iyi bilemez, garajdaki sorunu garaj esnafı, minibüsçülerin sorununu minibüsçüler bilir. Oysa, tek adam herkesin yerine kendini koyuyor ve sorunlar giderek büyüyor. Biz bu zihniyete son vereceğiz. Tek adam devri bitecek, halkın dönemi başlayacak” dedi.

‘Halk zulümden kurtulacak’

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Yaşanan ekonomik kriz ortada, 5 yıl önce esnaf ne durumdaydı, şimdi ne halde? İşsizlik aldı başını gitti. Belediye bu soruna el atacağına, öncelikleri bir kenara bırakıp, zam üstüne zam yaptı. Vatandaşın ocağında yanan ateş giderek alevlendi. Biz bu ateşi söndürmeye geliyoruz. Hemen, iş başına geçer geçmez, önlem paketimizi yürürlüğe sokacağız ve halkı rahatlatacak tedbirleri alacağız. Su ücretlerinde olsun, abone bedellerinde olsun, diğer alınan tüm ücretlerde, indirime gidilecek” diye konuştu.

‘Yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz’

Bahtiyar, “Kentsel dönüşüm projesini hemen rafa kaldıracağız. Kimsenin evini yıkmayacağız. Tekrar söylüyorum. Bizim anlayışımız yıkmak, kırmak, zulmetmek değil. Hoşgörü, güler yüz, ve ortak akılla sorun çözmektir. Vatandaş şimdi derdine çare bulabiliyor mu? Hayır. Başkana ulaşamıyorsunuz bile. Ulaşsanız da azarlanıyorsunuz. Onlar bu şehri yönetmeye gelmişler. Belediye başkanı, yönetmeye değil, sorun çözmeye gelir. Belediye, halka hizmet etme makamıdır. ‘Halkın hizmetkarıyız’ dediler. Aktepe, kentsel dönüşüm projesinde olduğunu 1.5 yıl sonra öğrendi. Böyle mi hizmetkar bunlar. Suya yüzde 400 zam yaparak mı hizmetkar bunlar. Halkın öncelikleri nedir bilmiyorlar. Halkın önceliği ekmek, halkın önceliği sağlık, halkın önceliği eğitim. Biz sorunları birlikte çözmeye geliyoruz. Pazarcının sorunlarını pazarcılarla, minibüsçülerin sorunlarını minibüsçülerle, hangi mahallenin sorunu varsa o mahallenin halkı ile birlikte karar vereceğiz. Hemen ekonomik tedbirleri alıp, halkın giderlerini azaltacağız. İstihdam projelerini devreye sokarak, istihdamı artıracağız. Üçgen bölgesine, modern bir belediye hastanesi yaparak, bu bölgedekilerin Servergazi’ye, şehrin merkezine gitmesine gerek kalmayacak. Hastanenin kaynakları hazır, hemen işe başlayıp kısa sürede hizmete sokacağız. Bu bölgede büyük bir eğitim sorunu var. 9 mahallede lise yok. Bu soruna el atarak Fatih ve Sevindik’te iki liseyi yaparak hizmete sokacağız” diye konuştu.

‘Belediye evleri çözüm mekanları olacak’

Bahtiyar, her mahallede ‘Belediye evi’ adı verilen merkezler yapılacağını, vatandaşın belediye ile her türlü istek ve taleplerinin bu merkezlerde karşılanacağını, ayrıca bu evlerde yer alacak eğitim ve kültür birimlerinin, kadınlar ve gençler için eğitim seminerleri düzenleneceğini söyledi. Bahtiyar, belediyenin bir diğer hizmetinin de kültürel faaliyetler olması gerektiğinin altını çizdi ve “Biz belediye imkanları ile tiyatrolar ve sinemalar yapacağız. Göreceksiniz, bu hizmetler de ücretsiz olacak. Kenar mahalledeki vatandaş da tiyatroya, sinemaya gidecek” dedi.

Bahtiyar’ın projelerini dikkatle dinleyen Ağrılılar, kendi sorunlarını aktardı. Ayakta alkışlanan Bahtiyar ve ekibinin, Ağrılılarla sohbeti gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı