REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlardan kınama

Denizlili kadınlardan kınama

Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı ile ilgili kararına tepkiler büyüyor. Denizli Kadın Platformu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında “Anayasa Mahkemesi’nin kadını yok sayan kararını kınıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 14:52

Denizli Kadın Platformu üyeleri TMMOB Binası’nda düzenledikleri basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı ile ilgili kararını protesto ettiler. Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu, platform üyeleri adına yaptığı açıklama, “Nikah bir aile kurumu modelidir. Topluma verilen sözdür. Eğer aile kurumunun temeli nikahla atılıyorsa, güvencesi de olmalıdır. Aile kurumunu önemseyen devlet varsa gerçek anlamda kadın ve çocukların hukuki, ekonomik ve sosyal haklarını koruyacak tedbirler almalıdır” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı ile ilgili verdiği kararın, kadını yok sayan bir karar olduğunu ileri süren Kasapoğlu, “Bu yasayı çıkaranlar, çocuk istismarcılarından ve çok eşli erkeklerden oluşan bir toplum mu oluşturmak istiyor acaba? Medeni kanunda eşit haklara sahip olmak için yıllarca mücadele veren kadınlar artık erkeğin ‘boş ol’ demesiyle tüm haklarından yoksun kalacaklardır. Resmi nikah şartının kaldırılması cumhuriyet değerlerini ve laik düzeni hiçe saymaktır. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını kınıyoruz” diye konuştu.

Denizli Kadın Platformu üyeleri, Denizlili kadınlar olarak haklarından ödün vermeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı