REKLAMI GEÇ

DEYDER’den “Suça ortak olmayın” çağrısı

DEYDER’den “Suça ortak olmayın” çağrısı

Denizli Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Denizli’de ofis ve bürolarda sınava hazırlık derslerinin verilmesinin yasa dışı olduğunu belirterek, öğrencileri bu tür yasa dışı yerlere, derslere yönlendirmenin, özendirmenin suç olduğunu söyledi. DEYDER olarak işlenen bu suçun takipçisi olacaklarını belirten Arslan, Denizli halkını da sorumlu olmaya, çocukların geleceğine dört elle sahip çıkmaya davet etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 12:01

DEYDER üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda toplandı. Toplantıya, Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, Murat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Çakır, Özel Denizli Farabi Okulu Kurucu Müdürü Nurettin Sert ile Gelişim Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Hayit katıldı.

denizli-deyder-basin-aciklamasi-1

Dernek Dönem Başkanı Mustafa Kemal Arslan, DEYDER’in eğitim-öğretimde en doğru ve en iyinin oluşması için çalıştığını vurguladı. Arslan, DEYDER üyelerinin, 2005 yılında başlayan ve güçlenerek devam eden yapısalcı eğitim anlayışı çerçevesinde kendilerini yenileyerek eğitim verirken, yasal olmayan büro ve ofislerde sınava hazırlık kurslarının olmasının kendilerini rahatsız ettiğini vurguladı.

Dernek olarak bu konunun takipçisi olduklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Arslan, ancak bunun yeterli olmadığını, Denizli halkından da destek istediklerini söyledi.

“SUÇ İŞLİYORSUNUZ”
DEYDER Başkanı Mustafa Kemal Arslan, öğrencileri yasa dışı büro ve ofislere yönlendiren kişilerin suç işlediğine dikkat çekerek, “Mısırın doğalını, çorabın sağlıklısının arandığı bir noktada eğitimin ne idüğü belirsiz ortamlara, insanlara terk edilmesi elbette ki kabul edilemez. Bu nedenledir ki sorumsuzca konuşan ya da yönlendirme yapanların aldıkları sorumluluk yalnızca vicdanı olmakla kalmıyor. Gençlerimizin ve doğal olarak ülkemizin de geleceğini etkiliyor. Adı, durumu ne olursa olsun öğrencileri yasa dışı yerlere, derslere yönlendiren, özendiren her kimse suç işlemektedir ve derneğimiz bu suçun takipçisi olacak, her türlü yasal yolu kullanacaktır” dedi.

Eğitimin güven işi olduğunu anlatan Arslan, Denizli halkını sorumlu davranmaya ve ülkenin geleceğine dört elle sahip çıkmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı