REKLAMI GEÇ

DGC Başkanı Boyacı’dan kınama

DGC Başkanı Boyacı’dan kınama

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı, Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıyı kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2019 Cumartesi, 15:39

DGC Başkanı Boyacı, Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın evinin önünde uğradığı saldırıyı kınadı.

Gazetecinin görevinin kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu veya olumsuz haberleri topluma yansıtmak olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Boyacı, “Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde toplumun ve anayasanın güvencesi altındadır. Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırı, toplumun haber alma ve basın özgürlüğüne yapılmıştır. Buradan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Yetkililerden, bu saldırının faillerinin yakalanarak yargıya teslim edilmelerini bekliyoruz” dedi.

NİŞANCI’DAN SEVİNDİRİCİ HABER BEKLİYORUZ
DGC Başkanı Boyacı, haber yapmak için gittiği Bayburt’un Soğanlı dağı mevkiinde kaybolan Anadolu Ajansı Muhabiri Abdulkadir Nişancı’dan da sevindirici haber beklediklerini kaydetti.

Boyacı, “Bayburt’ta Anadolu Ajansı muhabiri olarak görev yapan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi meslektaşımız Abdulkadir Nişancı, haber yapmak için gittiği Bayburt Çaykara yolu Soğanlı dağı mevkiinde kar kütlesinin üzerinde çekim yaptığı sırada uçurumdan yuvarlanarak dereye düşmesi sonucu kaybolmuştur. Meslektaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Meslektaşımız Abdulkadir Nişancı’nın bir an önce sağ salim bulunup aramıza dönmesini diliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı