REKLAMI GEÇ

DHKD’de görev dağılımı yapıldı

DHKD’de görev dağılımı yapıldı

Geçtiğimiz Cumartesi günü genel kurulunu yapan Denizli Hayvanları Koruma Derneği’nin yönetim kurulu, görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkanlığa tekrar Meryem Karabıyık seçilirken, başkan yardımcılıklarına ise Serhat Delikara ve Sevim Manisalı getirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2010 Perşembe, 17:09

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nde genel kurula giden Denizli Hayvanları Koruma Derneği (DHKD), dün yaptığı yönetim kurulu toplantısında, görev dağılımını gerçekleştirdi. 3 yıllığına seçilen yeni yönetim kurulu, kendi arasında yaptığı görev dağılımıyla, yeni dönemin startını verdi. Buna göre; Denizli Hayvanları Koruma Derneği başkanlığına tekrar Meryem Karabıyık seçilirken, başkan yardımcısı ve genel sekreterlik görevine Serhat Delikara, başkan yardımcılığı ve saymanlık görevine Sevim Manisalı, yönetim kurulu üyesi olarak ise Özlem Bihter Yörük, Caner Pancaroğlu ve Tarık Barbaros Pilevne belirlendi.

“HERKESİ DERNEĞİMİZE DAVET EDİYORUZ”
Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Meryem Karabıyık, “Derneğimize, tüm hayvanseverleri üye olmaya ve çalışmalarımıza katkı koymaya davet ediyorum” dedi. Karabıyık, “Denizli’de yardıma, bakıma muhtaç tüm hayvanların her zaman yanında olduk. Öncelikli hedefimiz, sokak hayvanları için modern bir barınak yaparak, burada çağdaş bir şekilde hayvanlarımın bakımını yaptırabilmek ve sağlığını koruyabilmektir” diye konuştu.

HAYVAN HAKLARI MUTLAKA ÖNEMSENMELİ
DHKD Başkan Yardımcısı Serhat Delikara, “Hayvanlara karşı işlenen suçlar, ceza kanunu kapsamına alınsın” diyerek şöyle konuştu: “Türkiye’yi gelişmiş ülkeler sıralamalarına misafir eden onlarca konu var. Bunların kiminde çıtamızı gittikçe yükseltirken, kiminde de alt sıralardan kurtulmayı başaramıyoruz. Bu konu başlıklarından biri de hayvan hakları. Çıkarılan yasalara, yapılan tüm düzenlemelere rağmen, uygulamadaki yetersizlikler nedeniyle, pek yol alınamadığı bir gerçek. Hayvanlara yapılan eziyet ve işkencenin, ceza kanunu kapsamına alınması gerekir. Hayvan hakları savunucuları, insan-hayvan karşılaştırmalarına sinirlense de sorulması gereken soru, insan haklarında nerede olduğumuz, gerekli önlemleri alıp, cezaları uygulayıp uygulayamadığımızdır. Hayvanların da bizlerden bir farkı olmadığını ve yaşam, barınma, sağlık ve üreme haklarının olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Denizli Hayvanları Koruma Derneği’ne, www.dhkd.org.tr adresli internet sitesinden ya da Facebook paylaşım sitesindeki Denizli Hayvanları Koruma Derneği isimli gruptan da ulaşılabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı