REKLAMI GEÇ

Dr. Meral Alten, Tabip Odası seçimlerinde aday

Dr. Meral Alten, Tabip Odası seçimlerinde aday

Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Alten, hekimlerin desteğini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2018 Çarşamba, 16:29

Denizli Tabip Odası’nın 15 Nisan Pazar günü yapılacak seçimlerde 1004 hekim sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Genel kurulda eski başkanlardan Murat Alten’in eşi Meral Alten Çağdaş Hekimler Grubu’yla, Dr. Sefa Gez ise Demokratik Katılım Grubu’yla başkanlık için yarışacak.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen açıklayan Dr. Meral Alten, hekimlerin desteğini istedi.

Toplantıya; Meral Alten’in listesinde Büyük Kongre Delege adayı olarak yer alan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ile yönetim kurulu adayları katıldı.

Seçimlere Çağdaş Hekimleri Grubu ile katıldığını söyleyen Dr. Alten, “Türkiye’de ve Denizli’de görev yapan hekimlerin yaşadıkları sorunları biliyoruz. Can ve iş güvencesi olmayan, zor şartlar altında çalışan hekimlerin haklarını önceleyen bir Türk Tabipler Birliği oluşturmak için mücadele etmek için adayım. Mezuniyet öncesi ve sonrası mesleki eğitime katkıda bulunulması için hekimlerin desteğini istiyorum” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ YERİNE DEVLET HASTANELERİ
Şehir hastanelerinde görev yapan hekimlerin zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyen Dr. Meral Alten, “Denizli’de yapılacak olan şehir hastanesi, hiçbir sorunu çözmeyecektir. Tam tersine hekimlerimizin yükünü artıracak ve taşeron olarak çalışmalarının önü açılacaktır. Ayrıca Denizli’ye bin yataklı şehir hastanesi yapıldığında mevcut devlet hastaneleri iptal edileceği için yatak sorunu da çözüme kavuşmuş olmuyor. Şehir hastanesi, devlet hastanelerinin özelleşmesi demektir. Biz şehir hastaneleri yerine kamu kaynaklarıyla yapılacak devlet hastaneleri mücadelesi içi yetki istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı