REKLAMI GEÇ

Ege Bölgesi Enerji Forumu 12 Ekim’de

Ege Bölgesi Enerji Forumu 12 Ekim’de

EMO Denizli Şubesi ve PAÜ’nün birlikte düzenlediği, Ege Bölgesi Enerji Forumu, 12-13 Ekim’de Denizli’de gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2009 Cuma, 16:37

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği, Ege Bölgesi Enerji Forumu, 12-13 Ekim’de, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Forumda, Ege Bölgesi’nin enerji konusundaki bölgesel sorunları ele alınacak ve çözüm önerileri sunulacak.

EMO Denizli Şubesi Başkanı Fethi Kaya ve Forum Sekreteri Önder Özdipçiner, EMO Denizli Şubesi’ndeki düzenledikleri basın toplantısında, forum hakkında bilgi verdi ve enerjiye ilgi duyan herkesi foruma katılmaya davet etti. Forum; Enerji politikaları, bölgenin enerji kaynakları ve potansiyelleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının bölgesel değerlendirilmesi, enerji verimliliği, Ege Bölgesi enerji-iletim-dağıtım-tüketimleri, yasal düzenlemeler, özelleştirme, gelecek senaryoları ve öngörüler konu başlıklarından oluşuyor.

EMO Denizli Şubesi Başkanı Fethi Kaya, “Küresel ekonomik kriz, birinci yılını doldurmasına rağmen Ege Bölgesi aleyhinde, ilimizde, büyük ekonomik erozyonla sürüyor. Bunun böyle olduğu, yöresel elektrik enerjisi tüketiminde de fark edilmektedir. Bu forumun yöresel enerji arzı ve sürdürülebilir enerji politikalarını değerlendirmek açısından faydalı olmasını hedeflemekteyiz. Ülkemiz kendi öz kaynaklarını en üst düzeyde kullanmaya, değerlendirmeye ve çeşitlendirmeye yönelmelidir. Emperyalist ülkeler, zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarına sahip olmaya çalışmaktadır ve bu nedenle ne yazık ki savaşlar, işgaller, kan ve yıkımlar yaşanmaktadır. Son örnek Irak olmuş, yüz bine yakın kişi yaşamını yitirmiş, etnik ve dinsel bölünmüşlük emperyalist ülkelerce gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Küreselleşme, IMF, Dünya Bankası politikaları ülkemize dayatılmaktadır. Düzenleyecek olduğumuz Enerji Forumu’nda, yöremizde ve ülkemizde yaşanmakta olan enerji politikalarına değinilecektir. Enerjiye ilgi duyan herkesi, foruma katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Ege Bölgesi Enerji Forumu Sekreteri Önder Özdipçiner, “Günümüzde enerjinin değişik kaynaklardan üretimi, yaşanan ekonomik parametreler ile daha da değer kazanmıştır. Ege Bölgesi’nde de sorunlar yakından yaşanmaktadır. Bu bağlamda bölgesel sorunları tespit etmek ve çözüm öneri sunulması amacıyla forum düzenlenmiştir. Bu sene, bölgesel forumların üçüncüsünü düzenliyoruz. Ege Bölgesi Enerji Forumu 2009 adıyla planlanan forumda, ülkenin enerji politikası da ele alınacak” dedi.

Ege Bölgesi Enerji Forumu Sekreteri Önder Özdipçiner; “Forumumuzda 17 adet değişik kapsamlarda bildirinin sunumu gerçekleştirilecektir. Bir adet çağrılı bildirinin yer aldığı forumumuzda, iki adet panel düzenlenecektir. Düzenlenecek olan panellerdeki konu başlıkları güncel toplumsal sorunlar incelenerek hazırlanmıştır” diye konuştu.

Özdipçiner, 12 Ekim’de saat 15.45’te gerçekleştirilecek olan ve ‘Ekonomik kriz ve enerji’ başlıklı panele, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar’ın başkanlık yapacağını, Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, DEK-TMK Üyesi H. Caner Özdemir ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin konuşmacı olarak katılacağını söyledi. Özdipçiner, “Bu panelde bölgenin ekonomik krizden yaşadığı etkiler ve bu süreçteki enerji politikaları değerlendirilecektir” dedi.

Özdipçiner, 13 Ekim’de saat 15.45’te yapılacak olan ikinci panelde ise ulusal alanda yaşanan özelleştirme konusunun, bölgemizde yaratacağı sorunların ele alınacağını belirterek, “Bu panelimizin konu başlığı ise özelleştirme ve serbestleştirme. Macit Mutaf’ın başkanlık yapacağı panele, EMO’dan Kemal Ulusaler, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, EMO YK Üyesi Erol Celepsoy, AYDEM’den Fikret Akbaş katılacak” dedi.

Bereket Enerji, Desat Enerji Sistemleri, Zorlu Enerji A.Ş. ve Denizli Çimento’nun da foruma katkı koyduğunu ifade eden Özdipçiner, forumun son günü, Zorlu Enerji A.Ş.’nin jeotermal enerji üretim tesislerine gezi yapmayı planladıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı