REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten Öğretmenler Günü kutlaması

Eğitim-İş’ten Öğretmenler Günü kutlaması

Eğitim-İş Denizli Şubesi, geleneksel hale getirdiği Öğretmenler Günü kutlamasını Denizli Barosu Lokali’nde gerçekleştirdi. Öğretmenlerin bir araya geldiği etkinlikte emekli olan Eğitim-İş üyesi öğretmenlere plaket verildi. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, hiçbir zaman kişisel çıkarları peşinde koşmadıklarını ve asla boyun eğmediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2016 Cuma, 10:45

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin Öğretmenler Günü etkinliği Denizli Barosu Lokali’nde düzenlendi. Etkinliğe CHP Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Eğitim-İş üyeleri katıldı.

denizli-egitim-is-ogretmenler-gunu-kutlamasi-3

Etkinlik Eğitim-İş’in yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı.

Öğretmenlere ve davetlilere seslenen Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, salonda bulunan öğretmenlerin hiçbir zaman ve hiçbir koşullarda kendi çıkarları uğruna yer edinmek için evet demediğini ve asla boyun eğmediğini söyledi.

denizli-egitim-is-ogretmenler-gunu-kutlamasi-2

“BİZ BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ”
Davetlileri Fakir Baykurt’un “Yalvarmamış, boyun eğmemiş, el açmamış olanlar” sözüyle selamlayan Kadem Özbay, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nün ne anlama geldiğini bir kez daha anlatmak isterim. Çünkü sözüm ona bazı ilericiler, gericiler, paralel olanlar 24 Kasım’ın bir darbe günü olduğunu öne sürerler. 24 Kasım 1928 Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Siz herhangi bir ülkenin Başbakanıyım, Cumhurbaşkanıyım, Başkomutanıyım diyebilirsiniz ama dünyada bir tane lider vardır o da başöğretmen sıfatı bulunan Mustafa Kemal’dir. Bugün Atatürk’ü, aydınlanma yolunda onunla birlikte yoldaşlık eden aydınları anacağız. Bugün onların ışığında aydınlanan öğretmenlerin günü” dedi.

Öğretmenlerin çoğunun kendisinin ifade etmekte çekindiğini dile getiren Özbay, “Biz ne dün boyun eğdik, ne bugün boyun eğiyoruz, ne de yarın boyun eğeceğiz” diye konuştu.

denizli-egitim-is-ogretmenler-gunu-kutlamasi-1

Konuşmaların ardından uzun yıllar hizmet veren ve emekli olan Eğitim-İş üyesi öğretmenlere plaketleri sunuldu.

Etkinlik, Sereban Grubu’nun sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı