REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’den bütçe eleştirisi

Eğitim-Sen’den bütçe eleştirisi

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan 62 milyar 354 milyon lira ödeneğin nerelere ve hangi kalemlere harcandığı konusuna değinilmemesini eleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2016 Perşembe, 16:28

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini eleştirdi. Dede, 2014 yılında 62 milyar olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin, artan okul, derslik, öğretmen ihtiyacı ve acil çözüm bekleyen altyapı sorunlarına rağmen 2016 yılı için 76 milyar 354 milyon lira öngörüldüğünü söyledi.

Bütçenin rakamsal büyüklüğü ile övünenlerin olduğunu vurgulayan Dede, “Bütçe rakamlarına bakıldığında eğitime ayrılan payın sadece rakamsal büyüklükleri üzerinden övünenlerin, yıllardır bu payların nerelere, hangi kalemlere harcandığı konusuna hiç değinmemesi dikkat çekicidir” dedi.

EĞİTİMİN TİCARİLEŞTİRİLMESİ KABUL EDİLEMEZ
Geçtiğimiz 13 yıl içinde halkın yaptığı eğitim harcamalarında belirgin bir artış yaşandığını açıklayan Dede, “AKP hükümeti, eğitimi ‘serbest piyasa sistemi’ne açmak, okulları ve üniversiteleri birer ticarethane gibi işletmek isteğini, geçtiğimiz 13 yılda yapmış olduğu yasal ve fiili adımlarla pek çok kez göstermiştir. Bu anlamda 2016 yılı eğitim bütçesi, tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, paralı eğitim uygulamalarını büyük bir kararlılıkla sürdüren bir zihniyette oluşturulması kabul edilemez bir durumdur. 2016 yılı için hazırlanan eğitim bütçesi ile eğitim sisteminde yapısal hale gelen fiziki altyapı, öğretmen, idari ve akademik personel açıkları, araç gereç gereksinimi ve benzere sorunların, ihtiyaçların karşılanabilmesi mümkün değildir. Eğitimden beklenen amaçların gerçekleşmesi, artan öğrenci sayısı, derslik açıkları, eğitimin niteliğinin yükseltilmesi, fiziki alt yapı ve donanım eksikliklerinin giderilmesi, öğretmen açıklarının giderilmesi ve diğer sorunlar için mevcut bütçe anlayışının acilen değiştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı