REKLAMI GEÇ

Eğitim sendikaları ‘performans değerlendirme’ sistemine karşı el ele verdi

Eğitim sendikaları ‘performans değerlendirme’ sistemine karşı el ele verdi

Eğitim Sendikaları, öğretmenlere yönelik uygulanmak istenen ‘Performans Değerlendirme’ sistemine karşı birlik oldu. Ortak tepki için düzenlenen eyleme davet edilmesine rağmen Eğitim-Bir-Sen katılmadı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 17:50

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Denizli İl Örgütleri, öğretmenlere yönelik uygulanmak istenen ‘Performans Değerlendirme’ sistemine ortak eylemle tepki gösterdi

MALUM-SEN
Sendika yetkilileri, dört sendika olarak ortak basın açıklaması yapmak için organizasyon yaptıklarını, ancak ‘Malum-Sen’ diye adlandırdıkları Eğitim-Bir-Sen yetkililerinden dönüş almadıklarını belirterek, sendika yetkililerini eleştirdi.

“HUKUKİ TEPKİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirmesinde ısrarcı göründüğünü belirterek, “Öğretmenlerle ilgili tüm sorunlar çözülmeden uygulanacak performans değerlendirme sistemi ‘motivasyonu tamamen yok etme sistemi’ olacaktır. Geçen yıl 12 pilot ilde yapılan uygulamada öğrencilerin hakaret içerikli paylaşımlarının ardından MEB iki gün sonra sistemi kapatmıştı. Yapılması düşünülen bu uygulamayla öğretmenlerin öğrencilerine hak ettikleri not vermeleri mümkün olmayacak ve öğretmenlerin toplumdaki itibarı daha da azalacaktır. Ayrıca öğrenci ve veliye değerlendirme hakkı verilmesi öğretmenlere yönelik psikolojik şiddet aracı olarak kullanılabilecektir. Zaten son günlerde yaşanan ‘öğretmene şiddet’ olayları daha da artabilecektir. Dileriz MEB, bu yanlış uygulamadan vazgeçer. Aksi takdirde her türlü hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLİK, İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR”
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ise, siyasi iktidarların, eğitimdeki nitelik sorunların, öğretmenler üzerinden tanımladığını belirterek, “Öğretmenlere performans değerlendirmesi adı altında puan verilmesi ve bu puanların değerlendirme ölçütü olarak kullanılacak olması, eğitimde yeni çatışmaların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Eğitimde niteliğin arttırılması için uygulandığı iddia edilen performans değerlendirme uygulamasının, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının hızla yaygınlaştığı, on binlerce ücretli öğretmenin güvencesiz olarak çalıştırıldığı, siyasi-ideolojik değişikliklerle sürekli niteliği düşürülen eğitim sistemine en küçük bir katkı sunması mümkün değildir. Öğretmenlik mesleğini daha da itibarsızlaştırması kaçınılmaz olan eğitimde performans değerlendirme uygulamasına karşı ayrım gözetmeksizin tüm eğitim emekçileri ortak mücadele etmelidir” dedi.

“ÖĞRETMEN BOYUN EĞMEZ, ÖĞRETMEN DERS VERİR”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan da, eğitimdeki kalitenin performans sistemi ile sağlanamayacağını ifade ederek, tasarının uygulanması halinde, öğretmenlerin güvenlerinin sarsılmasından ibaret olduğunu söyledi.

Aydoğan, “Biz eğitimcilerin performansını artırmak istiyorsanız, sözleşmeli çalışmaya son verin, sigortalarını bile tam yatırmadığınız on binlerce ücretli öğretmen yerine kadrolu öğretmen ataması yapın. Bizim performansımızı artırmak istiyorsanız, ikide bir eğitim sistemini değiştirmeyin. Öğretim programlarını laik, bilimsel, evrensel değerlerle donatın. Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen ders verir” diye konuştu.

Eğitim sendikalarının temsilcileri ve üyeleri açıklamaların ardından eylemi sonlandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı