REKLAMI GEÇ

Eğitimiş Denizli Şubesi 13. yılını kutluyor…

Eğitimiş Denizli Şubesi 13. yılını kutluyor…

Denizli Eğitimiş Şubesi kuruluşunun 13. Yılını kutluyor. Kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Eğitimiş’in bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğe ve ülkeye yönelik her saldırı karşısında sarsılmaz bir kale gibi durmaya devam edeceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2018 Çarşamba, 14:38

Eğitimiş’in sınıf mücadelesinin ve eğitim emekçilerinin en örgütlü gücü olduğununun altının çizildiği açıklamada ulusun ve ülkenin sorunlarına yabancı kalmamış, en önemli “özlük” hakkının “bağımsız bir ülkede demokrasi içinde yaşamak olduğu” bilinciyle hareket ettiği hatırlatması yapılarak, “ Türkiye’de eğitim sistemi ciddi anlamda alarm vermektedir. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisi bu eğitim öğretim yılında da birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla ve müfredat değişikliği, sınav sistemindeki değişiklikler gibi tamamen ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde girmiştir” denildi.

Ayrıca açıklamada şu görüşlere de yer verildi;
Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bu dönemde; derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, hukuksuz bir şekilde görevden alma ve ihraçlar, sürgün uygulamaları gibi sorunlar maalesef devam etmektedir.

Yine bu dönem, emekçilerin hak gasplarının had safhada yaşandığı, politikaların acımasız hatta ahlaksızca uygulandığı, kuralsız çalışma koşullarının kurumsallaştığı, taşeronlaşmanın sıradanlaştığı vahim bir dönemdir.
Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Eğitim-İş, diğer sendikaların nitelik ve sayısal bakımdan güç kaybettiği dönemde, örgütlü gücünü ve şube sayısını artırmış, bütün sürece yerinde ve zamanında tavır geliştirmiş, en güç koşullarda bile umut olmuştur. Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır. Kurulduğu günden bu yana Eğitim-İş; laik, çağdaş, bilimsel, ulusal, parasız, demokratik ve karma eğitimi savunmaya devam etmektedir!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı