REKLAMI GEÇ

Emekçiyi bayramında çalıştırmayın!

Emekçiyi bayramında çalıştırmayın!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Yusuf Yardakul, 1 Mayıs işçi Bayramı’nın tatil olduğunu hatırlatarak, işverenlere çalışanlarına izin vermeleri çağrısında bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 15:13

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, 1 Mayıs’ın resmi tatil olmasına rağmen, özel sektörün çalışanlarına izin vermemesine tepki gösterdi.

Zorlu mücadeleler sonucunda 1 Mayıs’ın resmi tatil kabul edildiği halde işverenlerin emekçileri çalıştırarak suç işlediklerini belirten KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yardakul, “Kendi çıkarlarına olan kanun ve yasalara sıkı sıkıya sarılmalarına rağmen emekçilerin lehine olan bir yasal hakka riayet etmemekte ve yasal suç işlemekteler. Denizli’nin tüm işverenlerini resmi tatil olan 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nda işletmelerini kapatmaya ve kutsadıkları sömürü düzeninin yasalarına riayet etmeye çağırıyoruz” dedi.

Emekçileri, 1 Mayıs kutlamalarına çağıran Yardakul , “Egemenlerin tüm zulmü ve baskılarına rağmen demokrasiyi, doğayı, parklarımızı, mahallelerimizi, suyu, toprağı, insanca yaşam hakkımızı savunarak, emek sömürüsüne, kıdem tazminatlarının kaldırılmak istenmesine, esnek, çalıştırılmaya, taşeronlaştırmaya, uzun çalışma süresine, işten atmalara, işsizliğe, yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara, kadına yönelik şiddete ve İstanbul Taksim Meydanı’nı emekçilere yasaklayan 1 Mayıs’ın nasıl kutlanacağını öğretmeye kalkan AKP iktidarının faşist uygulamalarına karşı tüm Denizli halkını, gezinin tüm renkleri ile emeğin mücadele günü olan 1 Mayıs’a çağırıyoruz” diye konuştu.

1 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI
Emekçi Bayramı kutlamalarına katılacak gruplar, 1 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde toplanacak. Yürüyüş, mitingin yapılacağı Ulus Kavşağı’na kadar devam edecek. 1 Mayıs mitinginde Emek Grubu da bir konser verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı