Emekli insanca yaşamayı hayal ediyor

Türk Emekli Sen Denizli Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, emeklilerin ömürlerinin kalan kısmını huzurlu, mutlu, insanca yaşamayı hayal ettiğini söyledi.
/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2012 Cumartesi, 16:51
30 Haziran emekliler günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, “ Gerek devlet hizmetinde, gerekse özel sektörde uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılan insan gelecek endişesi duymadan, ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu, insanca yaşamayı hayal etmektedir. Ne yazık ki Türk Emeklisi, yıllardan beri kapısından girmek için mücadele verdiğimiz AB Ülkelerindeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmıştır. Adeta yerlerde sürünmekte, çok zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. AB ülkelerinde emekliler Akdeniz’e tatile gönderilirken, biz de hastalanıp hastaneye yatmaya gör, hemen otel parası isterler. Yatak parasının adı artık otel parası oldu. Anayasamızda “…emekliler de çalışanların haklarından yararlanır, bu kanunla düzenlenir…” denilmesine rağmen yeni çıkarılan Toplu Sözleşme Kanununda emeklilerin ismi dahi geçmemektedir. “Türkiye büyüyor, dünyanın 17 nci büyük ülkesi olduk” diyorlar. Ülkeyi yönetenler kendilerine yüzde 45 zam yapıyor, emekliye gelince yüzde 3-4 maaş artışlarıyla kandırıyorlar. Büyüyorsak; emekliler de bu büyümeyi hissetmek, milli gelirden hakça ve adilce pay almak istiyor” dedi.
KULA KULLUK ETMEMEK İÇİN ÖRGÜTLENİN
Emeklilere örgütlenme çağrısında bulunan Yılmaz, “Emekliler daha fazla ezilmemek için, haklarını korumak için, bir sendika veya dernek şemsiyesi altında birleşmelidirler. Birleşmeyen, bir araya gelemeyen, teşkilâtlanıp hakkını, hukukunu aramayan, kaderci anlayışa teslim olan emeklinin de bu işte çok payı olsa gerek. Bir olup haklarını aramayan emeklilerin promosyon talebi bile hala düzenlenmedi. Emekli Arkadaşlarım; teşkilâtsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, emeklileri kimse dikkate almıyor. Gelin Sendikamızda ve Derneğimizde birleşelim. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. İnsanca yaşamak, şerefli bir hayatı tamamlamak, kula kulluk etmemek için üye olun… Zorluklara ve hayat sıkıntılarına karşı, beraberce mücadele etmek, iyi günlere ulaşmak umuduyla emekliler gününüz kutlu olsun” diye konuştu.