REKLAMI GEÇ

Enerji tasarrufu yatırımına teşvik

Enerji tasarrufu yatırımına teşvik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği’nin başlattığı teşvik çalışmaları çerçevesinde “Enerji Verimliliği” alanında yatırım yapacak olan sanayiciler 5’nci bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 10:43

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği’nin başlattığı “Enerji Verimli Sanayi” Projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinde farkındalık oluşturularak işletmelerdeki çalışanlara verimlilik anlayışı yerleştirilmesi ve bu kapsamda sanayideki ufak değişikliklerle verimliliğin elde edilmesi çalışmalarına devam ediyor.

Son tebliğe göre enerji verimliliğine yönelik projelere ilişkin teşvik belgesi başvuruları değerlendirilirken, enerji tasarruf oranı, işletmede tek ürün çeşidi üretilmesi durumunda birim ürün başına enerji tüketimi, birden fazla ürün çeşidi üretilmesi durumunda ise işletmenin enerji yoğunluğu dikkate alınarak hesaplanacak.
Buna göre, enerji verimliliği alanındaki projeler için yapılan teşvik belgesi müracaatları göz önünde bulundurulurken enerji tasarruf oranının hesaplanmasına ilişkin kriterler belirlendi.

Buna göre enerji verimliliği yatırımını 5 yıl boyunca sürdüren ve yıllık 500 ton üzerinde petrol eşdeğeri yakıt kullananlara 5’nci bölge teşviki imkanları sağlanacak. Denizli için asgari yatırım tutarı 1 milyon lira olanlar bu teşvikten yararlanabilirken, yatırımcıya KDV Muafiyeti, Gümrük Muafiyeti, Vergi İndirimi, Faiz Desteği, SGK Prim Desteği olarak 5 ana destek sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı