REKLAMI GEÇ

ENVER fabrika bacalarını işaret etti

ENVER fabrika bacalarını işaret etti

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette sanayi sektöründe kullanılan enerji kaynaklarının bazılarının saldıkları sera gazı ile çevreye zarar verdiğini ileri süren Akgün, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 10:06

Son yıllarda hızla artan enerji tüketimiyle ilgili olarak, yaşam standartlarından taviz vermeden tasarruf yaparak hem geleceğe hemde ülke ekonomisine büyük katkı sağlanabileceği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedef edinen Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bu ziyaretler kapsamında Enver üyesi ve aynı zamanda KOSGEB Denizli İl Müdürü Selim Erkoç ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy’u makamında ziyaret eden dernek Başkanı Mehmet Akgün ve yönetim kurulu, kurumlar ile birlikte yapılabilecek enerji verimliliği çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

BİLİNÇLENDİREBİLİRİZ
Amaçlarının geleceğimize yaşanılabilir bir dünya bırakmak olduğunu belirten dernek başkanı Mehmet Akgün, “ Biz dernek olarak sadece Enerji Verimliliği değil, enerji kaynaklarımızı kullanırken çevremize verdiğimiz zararı daha aza indirgemek için yapılması gereken çalışmaları da yapıyoruz. Maalesef bazı enerji kaynaklarımızı kullanırken çevreye ciddi zararlar veriyoruz. Ama alınabilecek tedbirler ile bunu en aza indirmek bizlerin elinde. Sanayi sektörümüzde kullanılan enerji kaynaklarının bazıları saldıkları sera gazı ile çevreye zarar veriyor. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ile derneğimiz arasında yapılacak bir çalışma sonucu sanayicilerimizi bu konuda bilinçlendirebilir, doğayı da koruyarak enerji tasarrufu gerçekleştirebiliriz” dedi.

“EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİ”
Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren Çevre ve Şehrcilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Denizli’nin sanayi alanında çok büyük bir il olduğunu belirterek, “ Gelişmiş sanayisi sebebi ile ilimizde enerji kaynaları oldukça yoğun kullanılmaktadır. Gerçekleştirdiğim ziyaretlerde sanayicilerimizin bazı konularda eksikliklerini tespit ettim. Derneğiniz ile birlikte yapacak olduğumuz bir çalışmanın, sanayicilerimize hem enerji verimliliği hemde çevre kirliliği açısından büyük faydası olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı