REKLAMI GEÇ

ERDOĞAN’A HAKARET DAVASINDA BERAAT

ERDOĞAN’A HAKARET DAVASINDA BERAAT

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES)Denizli Şube binasına asılan “Tek Seçenek Halkın Kendi İktidarıdır” yazılı pankartın dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği gerekçesiyle yargılanan BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul beraat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2015 Çarşamba, 15:12

KESK’in “Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz” adlı Ankara mitinginde kullanılan ve daha sonra Denizli’ye getirilerek BES Şube binasına asılan “Tek Seçenek Halkın Kendi İktidarıdır” yazılı pankart, savcılık kararıyla indirilmiş ve dava açılmıştı.

ic

BES Şube Başkanı Yusuf Yuldakul, Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11 Ocak 2014 tarihinde Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın karar duruşmasında beraat etti. Karar duruşmasına, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, BES Genel Başkanı Fikret Aslan, Genel Basın Yayın Sekreteri Ahmet Acar, Manisa, İzmir, Aydın ve Antalya Şube yöneticileri ile Av. Mustafa Umut Ergünç, KESK’e bağlı sendikaların ve siyasi partilerin temsilcileri katılarak Yusuf Yurdakul’a destek verdi.

Duruşma sonrası Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Yurdakul, “Biz yalnızca Ankara mitinginde kullanılan afişi, şube binamıza astık. Ne dönemin Başbakan’ına hareket ne de devletin temsilcilerine hakaret etme gibi bir düşüncemiz yoktu. Bilindiği üzere, 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya çıkan ve ülke tarihinin en büyük çaplı yolsuzluklarına dikkat çekmek üzere asılmış bir afiş idi. Hakaret yoktu. Biz doğruları söyledik söylemeye de devam edeceğiz. Ancak yine de diyoruz ki çare, halkın kendi İktidarındadır. Zaten afişte de bu söz yazıyordu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı