REKLAMI GEÇ

Eski yıllarda Denizli’nin toplu taşıması böyleydi

Eski yıllarda Denizli’nin toplu taşıması böyleydi

Şimdi yüzlerce otobüsün her gün sefer yaptığı Denizli’de, mahalleler büyümeye, at arabaları yetmemeye başladığında Denizli’nin toplu taşıması için bu otobüsler kullanılıyordu. O günleri hatırlayanlar ise otobüslerle ilgili ilginç anılar anlatıyor…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2021 Pazar, 14:49

Her geçen gün büyüyen Denizli’de toplu ulaşım için yüzlerce otobüs binlerce sefer yapıyor. 1970’li yılların başında Denizli de büyümeye başlamış ve at arabaları artık yetmez olmuştu. Dönemin belediyesi otobüsleri hizmete sunduğunda, bu otobüsler özellikle öğrenciler için büyük kolaylık sağlamıştı.

Bu fotoğraf da, Denizli’nin; özellikle İstiklal Mahallesinin fotoğraf belleğini oluşturan İsmail Aytaç’tan çıktı. Aytaç fotoğrafı, Facebook’ta yönettiği İstiklal Mahllesi Dostlar Grubu’nda paylaştı. O dönemi bilen bazı kullanıcılar da ilginç detaylarla anılarını anlattı.

Bir kullanıcı, 10 kuruşa bindiklerini aktarırken, o günleri yaşayan başka bir üye ise şunları paylaşıyor; “Okula giderken biz de binerdik ona… Beş kuruşa bilet keserlerdi içinde biletçi vardı; duraklara gelince ‘encek vaaa’ diye bağırırdı…”

1968 yılında 15 numaralı belediye otobüsü ve şoförü Ali Tintin… Fotoğraf: Bekir Erkan Yılmazlı arşivi

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 13 Aralık 2021, 08:36

15 no yazan otobüsün zili ipliydi ipi asılınca durakta dururdu içinde birde bilet ci vardı küçük boylu zayıf bi amcaydı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı