REKLAMI GEÇ

Fark et, park etme

Fark et, park etme

Engelliler Haftası dolayısıyla eylem yapan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri kaldırıma‘Fark et, park etme’ diyerek sürücüleri duyarlı olmaya çağırdı. Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Avukat Reşat Göcen kaldırıma park eden sürücülerin engellilerin yaşamına tecavüz ettiklerini belirtti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2015 Pazartesi, 18:42

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Candoğan Parkı önünden Delikliçınar Meydanı’na ‘Otobüsler konuşsun engelliler ulaşsın, Kaldırımlarda araba istemiyoruz, Beyaz bastona özgürlük istiyoruz’ yazılı dövizlerle yürüdü. Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Ufuk Abalıoğlu ve sivil toplum örgütlerine de eyleme katılarak, görme engellilere destek oldu.

Delikliçınar Meydan’ında grup adına açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Avukat Reşat Göcen, “Biz bu toplumda 9 milyonu aşan engelliler olarak insanca yaşam isteyen, eşit, onurlu birer yurttaş olmak için uğraşan milyonların sesiyiz. Taleplerimizi iktidar ve siyasetçilere haykırmak içir bir araya geldik. Biz öncelikle Denizli’de fiziksel çevrenin erişilebilir hale gelmesini istiyoruz. Biz kimseye ihtiyaç duymadan sokaklarda rahatça dolaşabilmek istiyoruz” dedi.

icDenizli Büyükşehir Belediyesinin kaldırımların seviyesini düşürerek kendilerine yardımcı olduğunu ancak yeterli olmadığını belirten Başkan Göcen, “Bu kadar geniş kaldırımda işgal devam ettiği ve hissedilebilir çizgiler olmadığı sürece, tekerlekli sandalyelere uygun yollar yapılmadığı sürece engelliler hep yardıma ihtiyaç duyacaklardır. Sarı çizgiler olmadığı için insanlara ve ağaçlara çarpıyoruz” dedi.

Kaldırımlara park eden araçlar ve işyerlerinin dışarı çıkardığı tezgahlar nedeniyle yürümekte sıkıntılar yaşadıklarını belirten Avukat Göcen, “Kaldırımda işgale son verilsin. Kaldırımda tezgahlar var. Park etmeyin fark edin. Araçlarınızı kaldırıma park etmeyin. Bilin ki; kaldırımdan geçmek isteyen bir görme engelli, fiziksel, ortopedik engelli vardır. Siz bunları düşünmezseniz engellilerin yaşam hakkına tecavüz etmiş olursunuz. Otobüslere erişebilmemiz için sesli durak uygulamasına geçilmelidir. Sesli sinyalizasyon sistemleri kurulmasını istiyoruz. Bunları yapmak çok zor değil” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı