REKLAMI GEÇ

“Fondan elini çek!”

“Fondan elini çek!”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, AKP’yi, İşsizlik Sigortası Fonu’nu amacı dışında kullanmaktan bir an önce vazgeçmeye çağırdı. Kandemir, “AKP, şimdi de aç bıraktığı işsizlerin hakkına göz dikti” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2009 Pazartesi, 16:38

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, AKP’nin, İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paraların amacı dışında kullanılmaya çalışılmasını eleştirdi. Kandemir, “2002 yılında tek başına iktidar olan AKP hükümeti, yatırıma, üretime ve istihdama yönelik bir ekonomi politikası uygulayamamıştır. Zaten 2001 yılında, önemli bir krizden geçen ekonomimiz, yaraları sarılmadan küresel ekonomik krizin de yoğun baskısıyla çökme noktasına gelmiştir” dedi.

Kandemir, “Ekonomik krizin ezip geçtiği, işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı bu süreçte, AKP iktidarının İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki 42 milyar lirayı, altyapı yatırımlarına ve GAP’a finansman olarak aktarmak için kanun çıkarmasını, Eğitim-İş Sendikası olarak kınıyoruz. AKP hükümetinin 2002’den bu yana iktidar olduğu 7 yıllık süreçte, GAP’a bir çivi bile çakmazken, şimdi uyguladığı ekonomik politikaların mağduru olan işsizlere ait İşsizlik Sigortası Fonu’na göz dikmesi anlaşılır gibi değildir. GAP önemli bir projedir ve planlı ekonomi uygulaması çerçevesinde bütçe ayrılmalı, finansman kaynakları sağlanmalıdır” diye konuştu.

Kandemir, “Özelleştirme adı altında Cumhuriyetimizin dev kuruluşları haraç-mezat satılıp peşkeş çekilmiş, dış borcumuz 500 milyar doları aşmış; ama AKP iktidarı, yatırıma-üretime-istihdama yeterli kaynak aktarmamıştır. Milyonlarca insan işinden olmuş, açlığa, sefalete mahkum edilmiştir. İşsizlik bu ülkenin kanayan yarası haline gelmiştir. Ne yazık ki, tok açın halinden anlamamaktadır. Bu kanunla ve uygulama ile AKP iktidarı işsizlerin hakkına da göz dikmiştir. Daha önceki iktidarlar, MEYAK’ı, KEY’i bütçe açıklarını kapatmak için kullandılar, AKP de İşsizlik Sigortası Fonu’nu aynı anlayışla kullanacak ve tasfiye edecektir. Bu emekçiler adına endişe verici bir gelişmedir. Eğitim-İş olarak, AKP iktidarını, İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanmaktan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu konuda işçi sendikalarımızın ve konfederasyonlarımızın verecekleri her türlü mücadeleyi de destekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı