REKLAMI GEÇ

GİB Yasası, mutsuzluk kaynağı

GİB Yasası, mutsuzluk kaynağı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şubesi üyeleri, alanlara çıktı, adalet istedi. BES Yönetim Kurulu üyesi Mestan Yıldırım, Gelir İdaresi Başkanlığı Kanunu’nun maliye emekçilerinin ortak mutsuzluk kaynağı olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2016 Çarşamba, 13:11

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak alanlara çıkan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri adalet istedi, Gelir İdaresi Başkanlığı Yasası’nı eleştirdi.

Denizli’de Maliye Sarayı önünde buluşan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri adına açıklamayı yönetim kurulu üyesi Mestan Yıldırım yaptı. 2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş sürecinde ortaya koydukları itirazlar ve direnişe rağmen çıkartılan GİB Yasası’nın gelinen süreçte ayrımsız tüm maliye emekçilerinin mutsuzluğunun kaynağı olduğunu öne sürdü.

Yıldırım, “On yılı aşkın bu süreçte başta ücret adaletsizliği olmak üzere, istihdam belirsizlikleri ve tasfiye politikalarına karşı Maliye Bakanlığı’na yürüyüşler, grevler, basın açıklamaları ve alan eylemleri yaptık. Başta Maliye Bakanı olmak üzere bakanlık yetkilileri ile defalarca görüşmeler yaptık, her defasında eleştiri ve taleplerimizle ilgili olarak ‘haklısınız’ yanıtı aldık” dedi.

“ADALETSİZ UYGULAMALARDA ISRAR EDİYORLAR”
Haklılıklarının tescil eden yetkililerin, taleplerinin gereğini yapmalarını isteyen Yıldırım, bakanlığın maliye emekçilerini bölen, eşitsiz ve adaletsiz uygulamalarda ısrarcı olduklarını öne sürdü.

Yıldırım, “Maliye emekçileri arasında huzursuzluğun kaynağı olan ücret adaletsizliğinin altına imza atan Maliye Bakanlığı, ortaya koyduğu pilot uygulamalarla maliye emekçilerini canından bezdirmeye devam ediyor. Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı’nda uygulamaya konulan ‘Tek Vergi Dairesi Sistemi’ zorlama bir uygulamadır, Türkiye’de uygulanabilirliği yoktur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı