REKLAMI GEÇ

Hac vaadi ile sendika operasyonu

Hac vaadi ile sendika operasyonu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Oktan, sendikalarına üye bazı memurların hacca ve umreye götürülme vaadi ile kandırılıp Memur-Sen’in meslek kolu olan Diyanet-Sen’e geçmelerinin sağlandığını ileri sürdü.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 12:27

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Denizli Şubesi üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Sendika olarak çok sıkıntı çektiklerini ve siyasi baskı gördüklerini iddia eden sendika üyeleri, adalet istedi.

Sendika olarak sıkıntı çektiklerini ve üyelerinin çeşitli vaadler ile kandırıldığını ve Ak Parti’ye yakınlığı iddialarıyla gündeme gelen Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’e kayıt edildiklerini iddia eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Oktan, atamalarda da adaletsizlikler yapıldığını savundu. Oktan, “Diyanette bizler atamalarımızı sınavlar ile oluyoruz. Örnek verecek olursak, bir camiye 10 kişi talip ise 10 kişi sözlü sınava girer ve öyle belirlenir. Ancak bu sözlü sınavlarda zaman zaman şaibeler yaşanır. Biz sözlü sınavların ve mülakatların kaldırılmasını istiyoruz. Siyaset bu işten elini eteğini çekmeli artık. Çünkü, sendikamıza üye bazı arkadaşlarımız hacca ve umreye götürülmek veya daha iyi camilere atanmak vaadi ile kandırılıyor. Bu arkadaşlarımız sendikamızdan istifa ediyor. Tabi oraya gittiklerinde çoğu zaman umduklarını bulamıyorlar. Vaadler yerine getirilmiyor. Biz sendika olarak adalet istiyoruz herkese eşit muamele bekliyoruz” dedi.

DEMİRTAŞ SİTEM ETTİ
Türk-Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Turgay Demirtaş da, Denizli’de yetkili sendika olmasına karşı ciddi baskılar gördüklerini, ancak bunlarla her zaman mücadele ettiklerini söyledi. Demirtaş, “Yeni Mili Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz göreve başladı. Eğitim-Bir-Sen ziyaret etti, aynı gün MilL Eğitim Müdürlüğü’nün sitesine haber olarak girdiler. Türk-Eğitim-Sen olarak biz de ziyaret ettik ancak bizim ziyaretimize sitede yer vermediler. Yazıktır, günahtır. Ben buradan Mahmut Oğuz’a sesleniyorum. Korkma, kimse sana siteye o haberi neden attın diye bir şey demez” dedi.

“600’E YAKIN MÜDÜR İŞİNDEN OLACAK”
Türkiye gündeminde yer alan ve binlerce müdür ve müdür yardımcısının merakla beklediği Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısı hakkında da açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, kararın bir an önce verilmesini istedi. Demirtaş, “Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısı şu anda Anayasa Mahkemesi’nde. Bizler bu kararın bir an önce verilmesini istiyoruz. Çünkü karar verilmez ise 13 Haziran itibari ile Türkiye genelinde 41 bin, Denizli’de ise 600’e yakın müdür ve müdür yardımcısının görevi sona erecek. Bu da eğitim alanında ciddi sıkıntılar doğuracak ve kaos yaşanacak” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılan atamalara siyasi müdahale yapıldığını iddia eden Demirtaş, “Şu anda atanacak müdürlerin de listeleri de Eğitim-Bir-Sen ve siyaset işbirliği ile hazırlanıyor. Bunları ispatlayabilirim. Bunların çok örnekleri var. Sadece eğitimde değil belediyelerde, sağlıkta, diyanette her alanda bunların örnekleri var” dedi.

Yorumlar

ABDULLAH TERCAN   -  Bağlantı 4 Haziran 2014, 12:32

COK KOMİK Bİ DURUM RÜŞVET OLARAK HACCA GİDECEKSIN VE BEN HACIYIM DİYE DOLANACAKSIN UYAN MİLLETİM GÖR HACILIGIN NE HALE GETİRİLDİGİNİ YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE İNSANLIKTAN CIKMIŞ BUNLAR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı