REKLAMI GEÇ

“Hızlı tren Denizli’den geçsin”

“Hızlı tren Denizli’den geçsin”

MÜSİAD Denizli Şubesi, İstanbul-İzmir arasında çalışacak olan ‘Hızlı Tren’in, Afyon’dan sonraki durağının Uşak değil, Denizli olması için Bakan Kavak’tan destek istedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2009 Cuma, 16:44

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Denizli Şubesi Başkanı Ayhan Doğruyol, şube yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı makamında ziyaret etti. MÜSİAD Başkanı Doğruyol, ziyarette, Bakan Kavaf’tan, İstanbul-İzmir arasında çalışacak olan Hızlı Tren’in Afyon’dan sonraki durağının, Uşak değil Denizli olarak düzenlenmesi konusunda Denizlili işadamlarına destek olmasını istedi.

Bakan Kavaf’ın, sadece kadın ve aile ile ilgili konularda değil, sanayi ve ticaret alanlarında da Denizlili sanayici ve iş adamlarının yanında olduğunu gördüklerini belirten Doğruyol, Denizli’nin ekonomik sorunları konusundaki tespitlerini ve sorunların çözüm yollarını hpaylaşmak amacıyla Bakan Kavaf’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

İstanbul-İzmir arasında çalışacak olan Hızlı Tren’in, Denizli’den geçmesinin, Denizli ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Doğruyol, “Hızlı Tren’in, Afyon’dan sonraki durağının Uşak değil Denizli olması için yapılabilecek çalışmaların başlatılması için sizden destek bekliyoruz” dedi.

Doğruyol, Denizli-Ankara arasındaki uçak seferlerinin de hala başlatılmadığını hatırlatarak, “Denizli’ye bu seferlerin artık açılması gerekiyor. Çalışmalar neden bu kadar gecikiyor? Denizli için yapılacak her türlü çalışmada her zaman yardıma hazırız, üzerlerimize düşen vazifeyi yapacak ve birlik içinde Denizli’nin hak ettiği yeri alması için çalışacağız” dedi

Bakan Kavaf, Denizli halkı için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve gerektiğinde MÜSİAD’ın tavsiyelerini ve fikirlerini de alacaklarını belirterek, “Teşvik Yasası’ndaki eksikliklerin farkındayız. Bu nedenle, Kalkınma Ajansı’nın Denizli merkezli olması için çalıştık ve bunu başardık. Hızlı Tren ile ilgili olarak da daha önce Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile görüştüm. Yeniden kendisiyle görüşüp, yapılabilecek çalışmaları kendisinden öğrenip, bu konuda elimden geleni yapacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı