REKLAMI GEÇ

Hizmet-İş’ten Vanlı öğrencilere yardım

Hizmet-İş’ten Vanlı öğrencilere yardım

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi, Van’daki Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin okula, terlik, lastik ve yırtık ayakkabı ile gittiklerini anlatan haberler üzerine harekete geçti ve öğrenciler için yardım kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2009 Salı, 01:00

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi, Van’daki Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler için ‘Minik ayaklar üşümesin’ isimli bir yardım kampanyası başlattı.

Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin, okula, maddi imkansızlıklar nedeniyle, terlik, lastik ve yırtık ayakkabıları ile gittiklerine dair haberler sonrasında başlatılan kampanya çerçevesinde, öğrenciler için başta ayakkabı ve bot olmak üzere kışlık giyecekler toplandı. Kampanya hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Sekreteri Muhammet Ali Oğuz, “Van’da maddi imkansızlık sebebiyle okuluna terlik, lastik ve yırtık ayakkabıyla gitmek zorunda olan öğrencileri görünce hayıflandım. Soğuktan titreyen elleri ve büzüşen yüzleri, adeta çaresizliği simgeliyordu. Ülkemizde okumak isteyen şanslı öğrenciler olduğu kadar, zorluklar ve maddi imkansızlıklarla mücadele ederek okumaya çalışan minik öğrenciler de var. Bu öğrencileri, mücadelelerinde yalnız bırakmak istemedik. Bu amaçla başlattığımız kampanyayı, 10 Ocak’ta tamamladık” dedi. Kampanyaya, sendika üyelerinin ve arkadaş çevresinin destek verdiğini belirten Oğuz, ekonomik kriz olmasına rağmen, birçok kuruluşun ve esnafın da kampanyaya destek verdiğini söyledi. Oğuz, “Bu kampanyada bizi maddi ve manevi yalnız bırakmayan esnafımıza, ailelerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi. Oğuz, kampanya çerçevesinde para bağışı kabul etmediklerini, sadece ayakkabı ve elbiselerden oluşan hediyeleri, kargoyla Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu’na gönderdiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı