REKLAMI GEÇ

Hukukçular Ankara’da buluştu

Hukukçular Ankara’da buluştu

Türk Hukuk Enstitüsü Derneği’nin Ankara’da gerçekleşen olağan genel kuruluna Denizli damga vurdu. Derneğe sağladığı katkılardan dolayı plaket verilen Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, hukuk devleti, adalet, eşitlik ilkelerinin tüm kamu kuruluşları ile toplumun her kesimine yaygınlaşması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2019 Pazartesi, 15:38

42 yıl önce kurulan Türk Hukuk Enstitüsü Derneği, geçtiğimiz yıl şubesini Denizli’de açarak faaliyetlerini başlatmıştı. Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine, hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan dernek, Ankara ATO Kongre Merkezi’nde 21. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Güven tazeleyen Genel Başkan Tarkan Toper yeniden başkanlığa seçildi.

Genel Kurula Denizli ise neredeyse tam kadro katıldı. Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, Dernek Denizli üst kurul delegeleri Cemil Alperen Cengiz, Alptuğ Burak Karatepe, Himmet Kocayiğit, Enes Özkan, Mustafa Sarı ve Hicret Genç ile genel kurulda yer alırken, Denizlili olan HSK üyesi Alp Arslan da genel kurula davetli olarak katıldı.

Genel Kurul sonunda Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip’e derneğe verdiği katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Garip ayrıca genel kurula katılan Yargıtay, Danıştay ve İdare Mahkemesi üyeleri ile MHP TBMM Grup Başkan Vekili Levent Bülbül, Ankara’daki değişik üniversitelerin Hukuk Fakültelerinde görev yapan birçok akademisyenin yanı sıra Denizlili HSK üyesi Alp Arslan’la da bir araya geldi.

“MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK”
Denizli’nin ruhunu ve havasını Ankara’ya taşıma fırsatı bulduklarını belirten Garip, Denizli ekibine yönelik ilgiden ve kendilerine verilen plaketten dolayı teşekkür etti.

Garip, “Türk Hukuk Enstitüsü Derneği; 42 yıldır Türk mevzuatının milli ve demokratik hukuk devleti ruhuna uygun bir bütünlükle geliştirilmesine, yorumuna ve uygulanmasının teminine çalışmaktadır. Hukuk biliminde, Türk hukukunda bu hukukun türlü konularında ve öteki bilim konuları ile olan ilişkileri üzerinde kıyaslamalar ve monografik araştırma ve incelemeler yapar. Uluslararası hukuk kurallarının evrensel ilkelerinin mevzuatımıza uyarlanması hususunda çalışmalar yürütmektedir. Ülkemizin hukuk devleti kimliğine bir STK olarak destek vermeye de aralıksız devam etmektedir. Denizli’de de geçtiğimiz yıl şube açarak faaliyetlerimize başladık. Genel Kurulumuza da güzel Denizlimizin ruhunu ve havasını taşıdık. Denizlimiz adına bizlere gösterilen ilgiden dolayı herekse teşekkür ediyorum. Denizli Şube olarak, hukuk devleti, adalet, eşitlik ilkelerinin tüm kamu kuruluşları ile toplumun her kesimine yaygınlaşması için genel merkezimizle birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı