REKLAMI GEÇ

İMO’dan alt yapı paneli

İMO’dan alt yapı paneli

Denizli Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin düzenlediği, “Kentimizde Alt Yapı Proje ve Uygulamaları’ konulu panel, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2009 Cumartesi, 16:51

panele, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ümit Bülent Altunay ve çok sayıda davetli katıldı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

‘Alt yapı gelişmişliğin göstergesi’

Panelin açış konuşmasını yapan İMO Denizli Şube Sekreteri Süleyman Batmazoğlu, Denizli’nin alt yapısının çok eski olduğunu belirterek, “Bir ülkenin gelişmişliğinin de simgesi olarak gösterilebilecek olan altyapı sistemleri, hem insanların yaşama standardını hem de çevre kalitesini doğrudan etkileyen, düzenli bir şehircilik açısından da oldukça önem taşıyan,  ihmali göz ardı edilemeyecek bir konudur” dedi. Alt yapı konusunda, yapılması gerekenin, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde, ihtiyacı karşılayacak sistemlerin uygulamaya konulması ve mevcut sistemlerin yenilenmesi olduğunu ifade eden Batmazoğlu, “Bu yaklaşım, dikkate alınması gereken önemli bir konudur. Denizli’de su şebekesi, 1953 yılında servise başlamış ve nüfusunun 1960 yıllarında 48 binlerden, 2000 yıllarda 400 binlere ulaşmasına paralel olarak büyümüştür. Uygun topografyaya bağlı olarak, birkaç yüksek bölge dışında, şebeke cazibeden istifade etmektedir. Denizli şehir merkezinde kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj sisteminin gelişimi de içme suyu şebekesine paralel olmuştur. Önceleri sokaklardan geçen arıklar, açık kanallar ve fosseptik çukurlarıyla çözülen problem, şehrin büyümesiyle birlikte beton büz sistemine geçilmesini zorunlu kılmıştır. Kentimiz de içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon sistemlerinin önemli bir bölümü, ekonomik ömrünü tamamlamış, kalite ve kapasite olarak yetersiz konumdadır” dedi.

 

‘Amacımız çözüme katkı koymak’

Paneli düzenlemekteki amaçlarının Denizli’nin alt yapı sorununun çözümüne katkı koymak olduğunu belirten İMO Denizli Şube Başkanı Ümit Bülent Altunay, Şehrimizle ilgili sorunların çözümüne hep birlikte katkı koyabilmek ve yapılan çalışmalarla ilgili sağlıklı bir bilgilendirmeye sahip olabilmek için, İnşaat Mühendisleri Odası olarak “Kentimizde Altyapı Projeleri ve Uygulamaları” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenleme ihtiyacını duyduk” dedi.

 

‘Çalışmalar 33 ekiple yürütülüyor’

Açılış konuşmalarının ardından geçilen paneli, İMO Denizli Şube Başkanı Ümit Bülent Altunay yönetti. Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şule Vardar, “2004 yılından bu yana belediye olarak alt yapı konusunda önemli çalışmalara imza attık. İlk olarak arıtma tesisini tamamlayarak hizmete soktuk. 2004 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar sonucu Belediyemiz “en çevreci belediye ödülü” aldı. Bugün, 33 ekiple ilimizin alt yapı yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi. Denizli’nin bugün kullandığı alt yapının 60 yıllık olduğunu söyleyen Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör,  “Geçtiğimiz yıl başlattığımız alt yapı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Tabi halkımıza rahatsızlık verdiğimizin farkındayız, ancak alt yapı olmazsa olmazımız. Eskiyen alt yapı nedeniyle içme suyunun neredeyse yüzde 60’ını maalesef israf ediyoruz. Buna Denizli’yi yönetenler olarak göz yumamayız. İlimizi beş bölgeye bölerek başlattığımız alt yapı çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. Yüklenici Firma Altyapı Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Şener Yazıcı da Denizli’de devam eden alt yapı çalışmaları ve kullanılan malzemeler hakkında katılımcılara bilgi aktardı.  Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı