REKLAMI GEÇ

İşitme Engelliler Derneği yeni yerinde

Denizli İşitme Engelliler Derneği Uçancıbaşı Mahallesi 571 sokak No:22’deki yeni binasına taşındı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

1990 yılında kurulan ve şu ana kadar kendilerine tahsis edilmiş binalarda hizmetlerini sürdüren dernek, 47 bin YTL’ye mal olan Uçancıbaşı Mahallesi’ndeki kendi binasına taşındı.

İşitme Engelliler Derneği’nin yeni binasına taşınması dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ve dernek üyeleri katıldı.

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, açılışta çevirmen aracılığıyla yaptığı konuşmada, derneklerinin yüz kadar üyelerinin olduğunu belirterek, “Amacımız kültür ve sanat anlamında faaliyetlerde bulunmak, işaret dili ve okuma yazma kursları düzenlemek. Ayrıca işitme engelli arkadaşlarımızın derneğimizde bir araya gelerek sorunlarına ortak çözümler bulmalarını sağlamak” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, engelli olmanın kesinlikle ayıplanılacak veya utanılacak bir durum olmadığını ifade ederek, “ Önemli olan insanların gönlünden yani kalplerinden özürlü olmamasıdır. Derneğin ve dernek mensubu arkadaşlarımızın sorunlarına sahip çıkma, onları bir araya getirme, onların gelişimine çok büyük katkıda bulunacaktır. Ayrıca kendi binalarında işlerini yürütmeleri hem kendilerine bir özgüven getirecektir hem de fiziki olarak daha rahat ve huzurlu hissetmelerini sağlayacaktır. Bu vesile ile yeni binalarının hayırlı olmasını diliyorum. Bizler yerel yönetimler olarak destek olmaktan gurur duyuyoruz. Denizli halkının bu konudaki katkıları zaten herkesin malumudur. Bütün arkadaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde hizmetlerini devam ettirmelerini diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dernek binasının açılışı Vali Yavuz Erkmen, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Erkmen dernek binasında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. İncelemelerin ardından Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, kendilerine verdikleri destekten dolayı Vali Yavuz Erkmen, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen’e plaket verdi. ValiYavuz Erkmen de dernek binasının tefrişatında ve binanın taşınmasında sponsor olan kişi ve kurum temsilcilerine plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı