Jeologlar denetimde neden yok?

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dündar Çağlan, yapı denetim sisteminin eksiklikleri olduğunu belirterek, “Yapıdan önce yapıyı nereye yapacağınız önemli. Oranın da zemin etüdünün durumu ortaya çıkarılmalı ki, bina da hangi şartlara göre yapılsın bilinmeli. Bu Jeologların görevi. Ancak yapı denetim sisteminin içeriğinde jeoloji mühendisleri yok. Böyle bir şey olamaz ” dedi.
/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2012 Cumartesi, 14:15
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Denizli’ye gelen Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dündar, yapı denetimin uygulamasının tüm ülkeye geçte olsa yayılmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, ancak yapı denetim sisteminin halen ciddi eksiklikleri bulunduğunu söyledi.
Çağlan “Yapıdan önce ilk olarak yapıyı nereye yapacağınız önemli. Oranın da zemin etüdünün durumu ortaya çıkarılmalı ki, bina da hangi şartlara göre yapılsın bilinmeli. Zemin etütleri, zeminin durumunu belirleme Jeologların görevi. Ancak yapı denetim sisteminin içeriğinde jeoloji mühendisleri yok. İşte ciddi bir eksiklik, bilimsel bir eksiklik. Böyle bir şey olamaz. Yapıdan öncede zeminin durumu bilinmelidir ki, bina ona göre yapılsın. Bu açıdan yapı denetim sisteminde jeoolji mühendislerinin de zorunlu olması gerekliliği açık. Bu konuda girişimlerimiz sürüyor” dedi.