REKLAMI GEÇ

Jeoloji mühendisleri deprem dersi verecek

Jeoloji mühendisleri deprem dersi verecek

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından, ‘Derinlerden Gelen Titreşim’ adı altında hazırlanan proje çerçevesinde, il genelindeki ilköğretim ve lise öğrencilerine, 60 dakikalık deprem eğitimi verilecek.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2010 Cumartesi, 17:40

Odaya kayıtlı üyelerden oluşturulacak, 3’er kişilik ekipler, sinevizyon eşliğinde depremi, deprem sırasında yapılması gerekenleri, deprem anında yer kabuğunun hareketlerini ve fayları anlatacak. Soru cevap bölümlerinin de olacağı deprem derslerinde, öğrencilere depremlerle ilgili kısa filmler de izlettirilecek.

Okul müfredatlarında, depremle ilgili bir dersin bulunmadığını, oda olarak öğrencilere bu dersi vermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarını anlatan Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, birinci derece deprem bölgesinde bulunan kentteki öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Her yıl 17 Ağustos günü, Delikliçınar Meydanı’nda stant açarak depremi anlattıklarını, bu standı ziyaret edenlerden de 10 soruluk anketi cevaplamalarını istediklerini ifade eden Tunçtürk, “Yaptığımız anketteki sorulardan bir tanesi de ‘Okullarda deprem eğitimi verilsin mi’ şeklindeydi. Bu sorumuza ankete katılanlarımızın yüzde 97’si ‘evet’ cevabını vermiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz ve deprem eğitimimiz ile ilgili gelişmeler duyulunca, birçok okuldan da eğitim verilmesi ile ilgili davetler aldık. İnsanlarımız depremle ilgili her şeyi öğrenmek bilmek istiyor. Biz, bu eğitimler için odamızın tüm imkânlarını da seferber etmeye hazırız. O yaptığımız anketlerde gördük ki Denizlililerin birçoğu birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı bile bilmiyor. Bu bizim için çok üzücü. Herkesi deprem konusunda bilinçlendirmeliyiz. Bunu da okullardan başlayarak yapabiliriz. Derslerimiz ile ilgili tüm sinevizyon hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı