REKLAMI GEÇ

Kadın girişimcilere, marka ve girişimcilik eğitimi

Kadın girişimcilere, marka ve girişimcilik eğitimi

Denizli Ticaret Odası tarafından, küçük ve orta ölçekli işletmelereve kadın girişimcilere yönelik marka ve girişimcilik eğitimi verildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2009 Perşembe, 18:23

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Warwick Business School ve Bucks New University tarafından ortak olarak yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından desteklenen “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi-Üniversiteler Hibe Programı” çerçevesinde, hibeye hak kazanan “Reorganizing The Business Education Programme Under the UK Experience-İngiltere Deneyimi Işığında İşletme Eğitimi Programının Yeniden Düzenlenmesi Projesi”, Türkiye’nin 7 şehrinde uygulamaya geçirildi.
Aydın’da başlayan eğitimlerin ikincisi, Denizli’de yapıldı. Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Arcan Tuzcu ile Araştırma Görevlisi Şenay Sabah Kıyan ve Gazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Aktepe verdi.
İki seansta yapılan eğitimlerin ilk oturumunda; girişimcilik tanımı, girişimcilikte fark oluşturma ve rakiplerden farklılaşmanın önemine vurgu yapıldı. Küçük işletmelerin uygulayabilecekleri pazarlama stratejilerinden kısaca bahsedildi ve sosyal ağların KOBİ’ler için önemine değinildi. Ayrıca ilk oturumda, mikro-kredi uygulamaları ve bu uygulamaların bankacılık sisteminden farkları ile kadın girişimciler için avantajları üzerinde duruldu. İkinci oturumda ise daha çok KOBİ’ler için marka stratejilerinden bahsedilirken, markanın işletmenin ilk dönemlerinden itibaren karar verilmesi gereken stratejik bir konu olduğunun altı çizildi. Ayrıca en yaygın marka ismi belirleme hatalarından ve başarılı bir marka isminin özelliklerine değinildi.
Proje kapsamında, İngiltere’nin “High Wycombe” bölgesindeki girişimciler ve işletme sahipleriyle görüşülerek elde edilen bilgilerin, Türkiyeli girişimcilerle görüşülmesi ve girişimcilik konusunda Türkiye ile İngiltere arasında karşılıklı öğrenme sürecinin işletilmesi amaçlanıyor.
Eğitimlere, Aydın ve Denizli’nin ardından Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Erzincan ve Kayseri’de devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı