REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi Özgecan için siyaha büründü

Kadın Meclisi Özgecan için siyaha büründü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için siyah giyindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 11:54

Mersin’de katledilerek öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için siyaha giyinerek kadına karşı şiddeti protesto eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kınama açıklaması yaptı.

Kent Konseyi binasında bir araya gelen kadınlar adına konuşan Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, şunları kaydetti: “Bu kadar güzel bir kültürden gelen bir nesilden insanı yok eden bir nesle nasıl dönüştük diye düşünmeliyiz. Bugün ülkemiz genelinde büyük bir öfke ve tepkiye yol açan bir canımızın adında can barındıran Özgecan kardeşimizin acısını milletçe kalbimizin en derininde hissediyoruz. Bu insanlık dışı saldırıyı tüm kadınlarımız adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler inanıyoruz ki, ‘kadınların kendi yaşamlarıyla ve bedenleriyle ilgili özgürce karar vermelerini engelleyen her tür durum ya da davranış kadına yönelik şiddettir.’ Kadına yönelik şiddetin en ağırı ise kadın cinayetleridir.”

“ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
21. yüzyıl Türkiye’si için kadına yönelik şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu düşündüklerini ifade eden Özen, “İsyan ediyoruz! Cinsiyetçi ayrımcı ve cinsel saldırıları körükleyen zihniyetin bizzat ürettiği kadına yönelik cinsel, fiziksel, ruhsal şiddetin yaralarını sarmak yerine erkeklerin kendilerini sorgulamalarını, kendi rollerinin uzantılarına bakmalarını, kadına yönelik şiddetin önlenmesini istiyoruz! Sadece ‘kadın’ oldukları için öldürülen Özgecan Aslan ve yüzlerce kadının katlinden sorumlu olan cinsiyetçi ve cinsel saldırıları körükleyen zihniyetin değişmesini talep ediyoruz” dedi. 

Bu güne kadar hep çocuk eğitiminin öneminden bahsettiklerini anlatan Özen, şöyle konuştu: “Eğer Özgecan’a kıyanlar böyle yetişmemiş olsalardı belki de o hala hayatta olacaktı. Artık kızlarımıza nasıl giyineceklerini değil, oğullarımıza nasıl davranmaları gerektiğini öğretmemizin vakti geldi. Hele ki, ‘Kadınlar size Allah’ın emanetleridir’ diyen yüce bir dine sahip bir ülkede kadın cinayetleri artık ‘son bulsun’ diyor; sözümüzü Ulu Önder Atatürk’ün şu söylemiyle noktalıyoruz; ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ Tüm milletimizin başı sağolsun.”

Özen, basın açıklamasını Mevlana’nın şu dizeleriyle sonlandırdı:
Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül,
Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül.
Başın olsa da yüksek, gözün enginde gerek,
Kibirle yürüyerek yolu incitme gönül!
Mevlâ verince azma, geri alınca kızma,
Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül.
Dokunur gayretine, karışma hikmetine
Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül.
Sevmekten geri kalma, yapan ol, yıkan olma
Sevene diken olma, gülü incitme gönül.
Konuşmak bize mahsus, olsa da bir güzel süs,
Ya hayır de, ya da sus, dili incitme gönül.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı