REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi zararlı TV programlarına savaş açtı

Kadın Meclisi zararlı TV programlarına savaş açtı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi televizyonlardaki kadın, evlilik ve magazin programları ile toplum değerlerine ters düşen sahneler içeren bazı dizilere savaş açtı.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2009 Pazartesi, 18:28

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 2009-2010 Dönemi Bilgilendirme Genel Kurulu’nu, Denizli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin tarafından yönetilen 11. genel kurula, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de katıldı. Başkan Gökşin’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Aile Düzeni Koruma ve Kültürümüzü Koruma Grubu, Çevre ve Sağlık Grubu, Eğitim ve Sosyal İşler Grubu ile Kadın Danışma, Dayanışma ve Siyaset Grubu sözcüleri geride bırakılan dönem içinde yapılan çalışmaları hazırladıkları bir sunumla meclis üyeleri ile paylaştı.

Bilgilendirme Genel Kurulu’nun en önemli gündem maddesini ise medya okuryazarlığı konusu oluşturdu. Toplantının bu bölümünde, bireylerin medyada yer alan olaylara karşı tepki verebilme, ne olduğunu anlama yeteneğinin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Meclis üyeleri, konu üzerinde fikirlerini beyan ederken, televizyonlarda yayınlanan programların, topluma yönelik olumsuz etkileri örneklerle ortaya konuldu, bu etkinin nasıl azaltılabileceği konuşuldu.

Konu üzerinde söz alan Ayşen Zeybekci, özellikle ev kadınları başta olmak üzere, çocuklar ve gençlerin, yayınlanan bazı programlardan ciddi anlamda olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Kamuoyu oluşturmada, eğitimde televizyon programlarının son derece önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Zeybekci, “Bu aracın çok iyi kullanılması gerekiyor. Aksi halde toplumun yapısını reyting uğruna feda etmiş oluruz” dedi.

Toplumsal reyting kaygısı bir kenara bırakılmalı diyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyon, internet, gazete, radyo gibi basın yayın organlarını takip ederken seçici olmalıyız. Bireylerin özellikle ev kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin gerçekle kurguyu ayırt etmesini, yorum yapabilmesini ve eleştirel bakabilmesini sağlayacak eğitimler almasını sağlamalıyız. Bu konuda da kadın meclisimize büyük iş düşüyor. Çok kapsamlı bir proje başlatılmalı. Bir denetim kurumu olan RTÜK şikayet hattını olabildiğince kullanmalıyız. Özellikle kadın, evlilik, magazin programlarında, bazı dizilerde ve hatta çocuklarımızın izledikleri çizgi filmlerde karşılaştığımız sahneler, olaylar toplumsal yapımızı derinden etkilemekte. İnanıyorum ki ortaya çıkaracağınız proje ile Denizli’den bu konuda yükselen bir ses olacaksınız.”

Kadın Meclisi’nin bu konuya özel bir hassasiyet gösterdiğini belirten Başkan Gökşin ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak bir proje ile konunun toplumun geneline yayılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Öte yandan kadın meclisi üyeleri toplantı sonunda üzerinde “ Denizlili Kadınlar Olarak Şehrimizden Seçilen İlk Kadın Milletvekili ve Bakanımız Sayın Selma Aliye Kavaf İle Gurur Duyuyoruz” ve “ Belediye Başkan Yardımcılığı Ve Belediyedeki Müdürlüklere Kadın Belediye Başkan Yardımcıları Ve Müdürler İçin Belediye Başkanı Sayın Nihat Zeybekci’ye Teşekkür Ederiz” yazılı pankartları açtı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı