REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi’nden yaşlılara okuma günleri

Kadın Meclisi’nden yaşlılara okuma günleri

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yaşlıların evlerini ziyaret ederek onları yalnız bırakmıyor. Meclis üyeleri, yaşlılarla kitap okuyarak, okuma alışkanlığının gelişmesine de katkı koyuyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2009 Cuma, 17:33

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Eğitim ve Sosyal İşler Grup Sorumlusu Saniye Candan ve beraberindeki hanımlar, ‘yaşlılarla okuma günü’ kapsamında Fesleğen Mahallesi’nde oturan Hatice Turan’ın (75) evine gitti.

Mahalle muhtarı Semiha Aras da ziyaret katıldı. Eğitim ve Sosyal İşler Grup Sorumlusu Saniye Candan, yaşlıların hatırlanması, onların bu hayatta yalnız bırakılmaması ve ev hanımları arasında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla ‘Yaşlılarla Okuma Günü’ etkinliğine başladıklarını söyledi. Tüm mahallede okuma günleri programlandığını kaydeden Candan, ‘Muhtarlarımızdan bu konuda destek alıyoruz. Onların yardımıyla her hafta 2 mahalleye giderek buradaki yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımızın halini hatırını sorduktan sonra da birlikte kitap okuyoruz’ dedi.

Hatice Turan da, Almanya’dan emekli olduktan sonra Denizli’ye yerleştiğini ifade ederek, ‘Bir oğlum halen orada çalışıyor. Bir de burada kızım var. Eşim ve ben yaşlıyız. Bu tür etkinliğin evimde yapılmasını istedim. Son derece yararlı bir çalışmadır’ dedi.
Kadın Meclisi Eğitim ve Sosyal İşler Grubu üyeleri hanımların aynı mahallede başka yaşlıları da ziyaret edecekleri bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı