REKLAMI GEÇ

Kadınlar, 8 Mart’a hazırlanıyor

Kadınlar, 8 Mart’a hazırlanıyor

Denizli’de faaliyet gösteren 14 kadın derneğinin başkanları, Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen başkanlığında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak faaliyetleri değerlendirmek üzere toplandı.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

Polisevi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Vali Yardımcısı Kemal Özgün’ün eşi Nergis Özgün ve Denizli’de faaliyet gösteren 14 kadın derneğinin başkanı katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinliklerin ele alındığı toplantıda, Bayan Erkmen dernek başkanlarının önerilerini dinledi.

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün öncelikle kadınlara özgü yapılacak faaliyetlerle kutlanması gerektiğini söyledi. Çalışmak zorunda olan kadınların da olduğunu ve bu kadınlarla ilgili ayrı bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Bayan Erkmen, dernek başkanlarını dinleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler aldı.

Toplantı’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, sadece bir gün değil hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, Türk Kadınlar Birliği, Denizli Kadın Platformu, Kadın ve Çevre Derneği, Soroptimis Kulübü ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından komisyon oluşturuldu. Yapılacak olan faaliyetler, dernekler tarafından bu komisyona bildirilerek, ortak bir karar alınacak. Etkinlikler, bu kararlara göre düzenlenecek.

Toplantıda ayrıca, kadın derneklerinin, mahallelerde araştırma yaparak okuma-yazma bilmeyen kişileri tespit etmesi ve bu kişilerin, Halk Eğitim Merkezi tarafında açılan kurslara katılmaya teşvik edilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı