Kadınların haklarını koruyacaklar

Denizli’de, 10 Mart’ta hizmete giren Kadın Haklarını Koruma Derneği, Kadın Danışma Merkezi’ne yardım için müracaatta bulunan bayanları, ilgili kurumlara yönlendiriyor.
/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00
Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nurten Karakış ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.
Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, ziyarette yaptığı konuşmasında, derneğin Türkiye’de 1954 yılında kurulduğunu, her ilde şubesinin bulunmadığını, Denizli’de 10 Mart 2009 tarihinde hizmete girdiğini, Kadın Danışma Merkezi’ne yardım için müracaat eden bayanları, ilgili kurumlara yönlendirdiklerini söyledi.
Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin kurulmasının güzel bir girişim olduğunu, sosyal hizmetler ve diğer birimlerin, bayanlara karşı çalışması olmasına rağmen, sivil toplum örgütü olarak derneğin bu konuda kurulmasının daha çok önem arz ettiğini, Valilik olarak üzerlerine bir görev düşmesi durumunda, yardımcı olacaklarını söyledi.