REKLAMI GEÇ

Kahraman’a Vali’den teşekkür belgesi

Kahraman’a Vali’den teşekkür belgesi

Merkezefendi’nin Pelitlibağ Mahallesi’nde koca dehşetine maruz kalan kadını ölümden kurtaran Mevlüt Tuğan’a devlet teşekkürü. Vali Şükrü Kocatepe, üç gündür Türkiye’nin konuştuğu kahramana teşekkür belgesi verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2015 Çarşamba, 11:37

Pelitlibağ Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Davut Ö. Kendisinden boşanmak isteyen eşi Ayşe Ö’yü herkesin gözü önünde defalarca bıçaklamıştı. Birçok kişi izlemekle yetinirken, olayın meydana geldiği sokaktaki bir binada atılan plastik kovayı alan Mevlüt Tuğan, Ayşe Ö’yü saldırganın elinden alarak Türkiye genelinde büyük bir insanlık örneği oluşturmuştu.

Denizli Valiliği, gösterdiği cesaret örneğiyle Türkiye’nin konuştuğu Mevlüt Tuğan’ı teşekkür belgesiyle ödüllendirdi. Vali Şükrü Kocatepe, izleyenleri dehşete düşüren olayda gösterdiği cesaretle Ayşe Ö’nün hayata tutunmasını sağlayan Tuğan’ı valiliğe davet etti. Düzenlenen törenle de teşekkür belgesi verdi.

CANINI TEHLİKEYE ATTI
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın’ın da katıldığı törende konuşan Vali Kocatepe, “Mevlüt Tuğan kardeşimiz orada müdahale ederek, hanım kardeşimizin daha çok zarar görmesini, belki de ölmesini önlemiş oldu. Kendi canını tehlikeye atarak böyle bir davranış da bulundu. Bu örnek davranış hepimizin takdirini aldı. Ülkemiz genelinde de kendisine karşı olumlu bir sempati oluştu. Bizde bu duyguların karşılığı olacak bir anı belgesi vermek üzere davet ettik. Bizim tek dileğimiz böyle kötü olayların bir daha yaşanmaması” dedi.

KAHRAMANLIK YAPMAK İSTEMEDİM
Yaşanan olayın hala gözünün önünden gitmediğini söyleyen Mevlüt Tuğan, “Ben gerçekten çok büyük bir üzüntü yaşadım. Hiçbir kadın bunu hak etmiyor. Bu tür olayları görmek ister, istemez insanın kanını donduruyor.  Biz, aile bağları kuvvetli olan bir toplumuz. Bu tür olayların son olmasını istiyorum. Toplum olarak yaşanmaması için elimizden geleni yapmamamız gerekiyor. Çünkü o an hala gözümün önünde gitmiyor. Ben kan görmeye dayanamayan bir kişiyim. Ancak o an Allah’ın takdiri, o bayan gözlerimin içine baktığı an kurtarmak istedim. O anki psikolojim çok farklıydı. Kahramanlık yapmak istemedim, sadece o bayanı kurtarmak istedim” diye konuştu.

 

Yorumlar

M. Yavuz Değirmenci   -  Bağlantı 11 Şubat 2015, 15:24

Allah o adamdan razı olsun. Artık toplum olarak bu tarz toplumsal olaylara müdahele etmek yerine durup izlemek veya kameraya kaydetmek moda olmuşken insanlığın ölmediğini bir kez daha bizlere göstermiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı