REKLAMI GEÇ

“Kalbiniz kalbimizdir”

“Kalbiniz kalbimizdir”

Denizli Devlet Hastanesi, kalp sağlığını korumak için yeni bir proje geliştirdi. Kalp hastalıklarına bağlı ölümleri azaltmak amacıyla geliştirilen “Kalbiniz Kalbimizdir 2009” projesi, KAL-DER Ekipte Mükemmellik Modeli Yarışması ödülüne aday oldu.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2010 Çarşamba, 18:10

Yaklaşık 10 ay önce, DDH Kalite Konseyi’nde alınan kararla, ‘Kalbiniz Kalbimizdir 2009’ projesiyle ilgili çalışmalara başladıklarını söyleyen Proje Lideri Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Kenan Yıldırım, şunları anlattı: “‘Kalbiniz Kalbimizdir 2009 proje ekibi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk, Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayhan Korkmaz, Acil Hekimi Dr. Murat Erverdi, Müdür Yardımcısı Ali Kemal Armutçuk, Hemşire Arzu Gündüz ve Nurşen Bayko, Tıbbı Sekreter Merve Aydınyüz’den oluşuyor. Ekip olarak gerek dünyada gerekse ülkemizde erişkinlere bağlı ölümlerin ilk sırasında yer alan kalp hastalıklarına bağlı ölümleri azaltmak amacıyla “Kalbiniz Kalbimizdir” sloganı ile yola çıktık. Bu kapsamda Denizli Devlet Hastanesi’nin kardiyoloji polikliniklerine başvuran, 3 bin 620 hastaya, kalp hastalıklarına yönelik anketler yapıldı ve hastalara broşürler dağıtıldı. Yine 1 yıl boyunca Koroner Yoğun Bakım Servisi’nde yatan ve tekrar kalp krizi geçirme riski yüksek olan hastaların yakınlarına kalp hastalıklarında ilk yardım eğitimleri verildi. Ayrıca hastanemiz acil servisinde çalışan doktor arkadaşlarımıza ve yardımcı sağlık personeline yenilenen eğitimler verildi. Projenin başlangıcında, bir kalp hastasının 112 ambulansları ile hastaneye getirilip yatışına kadar geçen 108 dakikalık süreyi, proje sonunda 90 dakikaya düşürmeyi hedefledik. Projemizin 8. ayında hedeflediğimiz süreyi 89 dakikaya, 10. ayında ise 88 dakikaya düşürdük” diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Kenan Yıldırım, projenin başlangıcından itibaren ekibe tam destek veren başta DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı