REKLAMI GEÇ

Kamu çalışanları 25 Kasım’da grevde

Kamu çalışanları 25 Kasım’da grevde

Toplu Görüşme Masası’ndan umduğunu bulamadan kalkan kamu emekçileri, toplu sözleşme hakkı başta olmak üzere, taleplerini hükümete kabul ettirebilmek için 25 Kasım’da 1 günlüğüne uyarı grevine gidiyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2009 Salı, 18:52

KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpunar’ın Eğitim-Sen İl Binası’nda yaptığı açıklamaya SES MYK Üyesi Şükran Doğan, Eğitim-Sen MYK Üyesi Ünsal Yıldız, Tarım ve Orkam Sen MYK Üyesi Atilla İrey, KESK İl Temsilcisi Şenol Akyol ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Süzük katıldı.

KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpunar, 1 günlük uyarı eylemi ile ilgili şu bilgileri verdi: “8’incisi gerçekleştirilen toplu sözleşme dönemi geride kaldı. Konfederasyonumuz, toplu görüşme masasındaki taleplerini, 15 Mayıs itibariyle, bir dizi etkinlik ve eylem yaparak, siyasi iktidara ve kamuoyuna açıklamış oldu. Hükümetin kafasındaki toplu iş sözleşme ve grev noktasındaki yasakçı tutumu devam ettirmesinden dolayı, tek taraflı sadakaya tekabül eden yüzde 2.5 +2.5 ücret artışını konfederasyonumuz kabul etmemektedir. Dolayısıyla toplu görüşme değil, toplu sözleşme masasının esas alınması noktasındaki mücadelemiz ile hükümetin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaların geri çekilmesi için de 25 Kasım’da Kamu-Sen’le birlikte 1 gün uyarı grevi yapacağız. Özellikle kriz koşullarının en ağır şekilde yaşandığı ülkemizde 1.5 milyon insanın işini kaybettiği, işten atılmaların sürdüğü ve ülke ekonomisinin, 2 dünya savaşanda yaşanan küçülmeden daha ağır bir noktaya ulaştığı bir süreçten geçiyoruz. Aynı zamanda demokratikleşme noktasında sınıfta kalan hükümet, uygulamalarıyla demokratikleşme ile çalışma yaşamını örgütleme özgürlüğü sendikalaşma önündeki engellemelere devam ediyor” dedi.

KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpunar, 1 günlük uyarı eyleminde hükümetten isteyecekleri talepleri ise şu şekilde sıraladı: “Kamu emekçilerinin, sorunları yüzdelik zamlarla aşılamaz. Toplu sözleşme hakkımızın hayata geçirilmesini istiyoruz. Temel ücret 1500 TL olsun ve tüm kamu emekçilerine yılda 2 kez net ücret tutarına ikramiye ödensin. İşten atılmalar durdurulsun. İşsizlerin doğalgaz, su ve elektrik giderleri devlet tarafından karşılansın, açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlarımıza yurttaşlık ücreti ödensin, özelleştirme taşeronlaştırma uygulamalarına son verilsin, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetler her düzeyde nitelikli ulaşılabilir ve parasız olsun. Bu haklarımız için herkesi omuz omuza olmak için meydana davet ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı