REKLAMI GEÇ

Kamu emekçileri tepkili

Kamu emekçileri tepkili

Kamu emekçilerinin, kıdem tazminatlarında yapılan değişikliklere karşı başlattığı imza kampanyası sürüyor. Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, 2016 yılı Ocak ayında devreye girecek olan değişiklikleri iş güvencesini hedef alan saldırılar olarak nitelendirdi, “Güvenceli İş, Güvenli Gelecek Haktır” kampanyasına destek istedi. Yurdakul ayrıca, hak arama mücadelesinde alanlara çıktıklarında terörist muamelesi gördüklerini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 15:33

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar, değişecek olan kıdem tazminatı sistemine tepkilerini dile getirdi.

KESK adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, mevcut sistemde, işverenin işine son verdiği işçiye, ‘kıdem tazminatı’ ödediğini belirterek, “Yeni sistemde böyle bir zorunluluk olmayacak. Olaya bu yönüyle baktığımızda, işverenin işçinin işine son vermesi aşamasında, ‘kıdem tazminatı ödeme baskısı’ olmayacak. Kıdem tazminatı nedeniyle, işçinin ücretinden herhangi bir kesinti yapılamayacak. İşverenler, fona ödedikleri tutarı, gelir ve kurumlar vergisi yönünden “gider olarak’ kaydedebilecekler” dedi.

Türkiye’de milyonlarca işçinin, kamu emekçisinin gerçek anlamda bir iş güvencesinden yoksun olduğunu öne süren Yurdakul, “AKP iktidarı gözünü işçilerin kıdem tazminatına, kamu emekçilerinin ise sınırlanmış iş güvencesine dikmiş bulunmaktadır. AKP, güvencemizi hedef alan saldırılarına dayanak olarak ‘milli iradeyi’ göstermekte, ‘reform’ olarak sunduğu hak gasplarının arkasında halkın desteği olduğunu iddia etmektedir. İşçilerin iş güvencesinin en temel dayanaklarından kıdem tazminatını, kamu emekçilerinin sınırlanmış iş güvencesini hedef alan saldırılara karşı, DİSK ile birlikte 17 Aralık’ta “Güvenceli İş, Güvenli Gelecek Haktır” adıyla imza kampanyası başlatıldı. Kampanya, 22 Ocak 2016’ya kadar sürecek” dedi.

HAKLARIMIZI ARAYAMIYORUZ
Hak arama mücadelesini sokağa taşıdıklarında doğrudan terörist damgası yediklerini de öne süren Yurdakul, “Yapılan yanlışları, emekçilerin gasp edilen haklarını aramak için eylem yaptığımızda, alanlara çıktığımızda anlamsız bir tepki ile karşılaşıyoruz. Bize terörist muamelesi yapılıyor. Bu nedenle hak arama mücadelemizi ortaya koyamıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı