REKLAMI GEÇ

Kara peçeyle, türbana destek

Kara peçeyle, türbana destek

Denizli’de 25 vakıf ve dernek yöneticilerinin katılımı ile oluşturulan Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından ‘Türbana Destek’ eylemi yapıldı. Yapılan eylemde kara çarşaflı, peçeli bayanların bulunması ise dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2008 Salı, 01:00

Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilen eyleme çoğunluğu erkek yaklaşık 150 kişi katıldı. 25 vakıf ve dernek yöneticilerinin katılımı ile oluşturulan Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından ‘Türbana Destek’ eylemi yapıldı. Yapılan eylemde kara çarşaflı, peçeli bayanların bulunması ise dikkat çekti.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına basın açıklamasını okuyan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ayhan Doğruyol, “Başörtüsü halkın sorunu değil, gerçeğidir” dedi. Hiçbir yasakçı kanun olmadığı halde yıllardır kadınlarımızın eğitim gibi temel hakkını ihlal edip hayatlarını zindan eden zulmün, milletin vicdanını derinden yaraladığını anlatan MÜSİAD Başkanı Doğruyol, “Toplum böyle bir yasağı tanımamakta, meşru veya gerekli görmemekte, fiili hayatıyla da böylesi anlamsız bir yasağı yok saymaktadır. Bugün TBMM çatısı içinde ve dışındaki siyasi partilerimizin de nihayet bu hukuksuzluğa dur demek için bir kararlılık içine girmiş olmaları, ülkemizin özgürlük ve demokrasi yolunda yeni ve güçlü bir hamlesi olarak görüyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri iye eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil, özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, başı açık yada örtülü her kadına eşit mesafede olunması gerektiğini ifade eden Doğruyol, “Eşitlik ve özgürlük olmadan insan onurundan bahsetmek imkansızdır. Türkiye, korku ve evham siyaseti ile yönetilemez. Türkiye ana damarını teşkil eden milyonların iradesine rağmen yasakçı bir zihniyetle idare edilemez. Üniversitelerde başörtüsü yasağının keyfi olarak uygulanmasının hiçbir açıdan savunulur yanı olmadığı herkes tarafından anlaşılmıştır. Bırakın dünyanın diğer bölgelerini, Avrupa Konseyi içinde yer alan ülkeler içinde sadece Türkiye’nin bu yasakta ısrar etmesi bile tek başına anlaşılır bir tutum değildir. Sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Tüm gönüllü teşekkülleri başörtüsüne yönelik keyfi uygulamaların kaldırılması çabalarına destek vermeye çağırıyoruz” dedi.Meydanda toplanan gurup basın açıklamasının okunmasının ardından olaysız dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı