REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu: Çocuk tecavüzleri artacaktır

Kasapoğlu: Çocuk tecavüzleri artacaktır

AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM’ye sunulan cinsel istismar suçlarıyla ilgili yasada değişikliği öngören teklife bir tepkide Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi Başkanı Cennet Kasapoğlu, önergenin akıl, mantık, vicdan dışı olduğunu belirterek “ Bu yasa yaşama geçtiğinde ülkedeki çocuk tecavüzleri ve çocuğa yönelik çoklu şiddet olguları vahim bir şekilde artacaktır” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 14:49

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili meclise sunulan tasarıya tepkiler yağarken, birbiri ardına önergenin geri çekilmesi çağrıları yapılıyor. Meclisin gündemine alınan teklifin çocuklara tecavüz eden suçluların serbest bırakılmasını sağlayacağını ifade eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, getirilmek istenen yasal düzenlemeyi çok vahim bulduklarını ve reddini istediklerini söyledi.

Kasapoğlu, “Tecavüzcüsüyle evlendirilen bu çocuklara devletin ‘ben seni koruyamadım, seni eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkında dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, bununla da yetinmeyip, sana tecavüz ederek hayatın boyunca yasayacağın ağır bir travma ile baş başa bırakıp, tecavüzcünü akladım’ demeye hakkı yoktur” diye konuştu.

Önergeyi akıl, mantık, vicdan dışı olarak nitelendiren Kasapoğlu, “ Ülkemize bu ayıbı yaşatmayacağız. İnsan haklarına dayalı çağdaş hukuktan uzaklaşılmasına rıza göstermeyeceğiz. Bu yanlışlıktan geri dönülünceye kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı