REKLAMI GEÇ

Katliamı protesto ettiler

Katliamı protesto ettiler

Ankara’da düzenlenen saldırıda 95 kişinin yaşamını yitirmesi ve 246 kişinin yaralanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Katliam, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, “Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için yarından itibaren yastayız. 12-13 Ekim tarihlerinde iş bırakma grevi yapacağız” dedi. Ayrıca Birleşik Kamu İş de bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2015 Pazar, 16:18

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen bombalı saldırı Denizli’de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

denizli-ankarada-yasanan-patlamayi-protesto-etti-ic-3

Yürüyüşe CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Candoğan Meydan’ı önünde toplanan grup Gazi Bulvar’ından Delikliçınar Meydan’ına kadar sloganlar atarak yürüdü.

denizli-ankarada-yasanan-patlamayi-protesto-etti-ic

Delikliçınar Meydan’ında grup adına basın açıklaması yapan TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, KESK, DİSK, TMMOB, TTB olarak 7 Haziran seçimlerinden bu yana oluk oluk akan kanın anaların, babaların, eşlerin ve çocukların gözyaşlarının dindirilmesi için bütünüyle barışçıl bir miting için Ankara’da olduklarını ifade etti. Sarıca, savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı emeğin mücadelesini birlikte yükseltmek için orada olduklarını vurguladı.

denizli-ankarada-yasanan-patlamayi-protesto-etti-ic-2

TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, “Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. Hiç kimse bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz, aynı seriden biliyoruz” dedi.

denizli-ankarada-yasanan-patlamayi-protesto-etti-ic-1

KARANFİLLİ PROTESTO
Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, “Yastayız” yazılı pankartın önüne açtıkları siyah zemin üzerine karanfil bırakarak kaybettikleri arkadaşlarını andılar.

ic-4

İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPILACAK
KESK-DİSK-TMMOB-TTB yaşananları protesto etmek için 12-13 Ekim tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak. Birleşik Kamu İş ise bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı