REKLAMI GEÇ

“Kendi evimizde kiracı olmayacağız”

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenlerin paraları ile yapılan öğretmen evlerinin bandrol kart ücretlerinin, 2009 yılı için yüzde 330 zamlandırıldığını belirterek, “Öğretmenler ve eğitim çalışanları, personel kimlik kartları ile doğrudan tüm hizmetlerden yararlanmalıdır. Eğitim-İş, bu sağlanana kadar kararlılıkla mücadele edecektir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2009 Salı, 01:00

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenlerin paraları ile yapılan öğretmen evlerinin bandrol kant ücretlerine, 2009 yılı için yüzde 330 zam yapmasını eleştirdi. Zamdan sonra, bandrol kart ücretlerinin18 YTL’den 60 YTL’ye yükseldiğini belirten Kandemir, “Üstelik, bandrol alma zorunluluğu getiren yeni genelgeye göre, bandrol almayan öğretmenler, öğretmen evleri ve sosyal tesislerinin tüm hizmetlerinden indirimsiz faydalanacaktır. Öğretmenlerin, kendi paraları ile inşa edilen öğretmen evlerini kullanmak için bandrol ücreti ödemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu genelge ile öğretmenlerin ve ailelerinin öğretmen evlerinden yararlanma olanakları kısıtlanmaktadır” dedi.

           

Bandrol fiyatlarına zam yapan AKP Hükümeti’ni, söz konusu maaşlar olduğu zaman aynı duyarlılığı göstermemekle suçlayan Kandemir, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen evlerine yönelik uygulamalarının arkasında özelleştirip, satma düşüncesinin olduğu bilinmektedir.

Öğretmenler ve eğitim çalışanları, personel kimlik kartları ile doğrudan tüm hizmetlerden yararlanmalıdır. Eğitim-İş bu sağlanana kadar kararlılıkla mücadele edecektir. Milli Eğitim Bakanı’nın bizi kendi evimizde kiracı yapmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

           

Kandemir, Eğitim-İş olarak, bakanlık çalışanlarının personel kimlik kartlarıyla doğrudan tüm öğretmenevi hizmetlerinden yararlanmaları yönünde taleplerini iletmek üzere, tüm Türkiye’de imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı