REKLAMI GEÇ

KESK 20 yaşında

KESK 20 yaşında

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, “20. Kuruluş yıldönümümüzü çok ağır faşizm koşullarında karşılıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2015 Çarşamba, 09:49

KESK Denizli Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, darbe koşullarının hüküm sürdüğü yıllarda kurulan KESK’in bir kez daha faşizmin saldırısıyla karşı karşıya kaldığını öne sürdü. Dede, KESK’in kuruluşunun 20. yılı ile ilgili yaptığı açıklamada, “20. Kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreci mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz” dedi. 

Dede açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“20. Kuruluş Yıldönümümüz olan bugün buradan bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESK’lilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin yanında saf tutmuştur. Bu nedenle demokrasiye susamış bir halka baskı, zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’’in yer alması şaşırtıcı değildir. Ancak mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı