REKLAMI GEÇ

KESK yine sokaklarda

KESK yine sokaklarda

Kamu emekçileri, toplum iş sözleşmesi haklarını elde edebilmek ve hükümete seslerini duyurabilmek için gerçekleştirdikleri eylemlere devam ediyor. Kamu çalışanları, 40 derece sıcakta Çınar Meydanı’nda gerçekleştirdikleri oturma eyleminde, taleplerini yenilediler.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2009 Cumartesi, 16:53

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendika temsilcileri ile kamu çalışanları, Çınar Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. TİS (Toplu İş Sözleşmesi) taleplerini duyurmak, gasp edilen haklarını geri almak ve AKP iktidarının emekçi düşmanı politikalarına karşı tepkilerini duyurmak için toplanan kamu çalışanları, maaşların en az bin 500 olarak belirlenmesini istediler.

“TİS Yoksa Grev Var” diyen Denizli KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, kamu emekçilerinin gasp edilen haklarının geri verilmesi, işsizliğe, sefalete ve sömürüye dur demek için otuma eylemini gerçekleştirdiklerini belirtti. AKP iktidarının, emekçilerin haklarını gasp ettikleri için İLO’da Türkiye’yi kara listeye soktuğunu da vurgulayan Şenol Akyol, 14 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taleplerini şöyle sıraladı:
“Toplu sözleşme ve grev hakkımızı engelleme tutumu bırakılsın, yapılan sözleşmelere yönelik Sayıştay baskısı kaldırılsın. IMF ile ilişkiler kesilsin. Temel Ücret bin 500 TL olsun, tüm kamu emekçilerine yılda 2 kez net ücret tutarında ikramiye ödensin. Kamu personel reformu ve performans programı değil, herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam, insanca ücret sağlansın. 4/B ve 4/C’liler 4924 sayılı kanuna tabi olanları ve 657 sayılı kanunun 86. maddesine tabi olarak çalıştırılanlar, kadroya alınsın, kamuda personel açığı kapatılsın. İşten atılmalar durdurulsun, işsizlerin doğalgaz, su ve elektrik giderleri devlet tarafından karşılansın. Açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlarımıza ‘Yurttaşlık ücreti” ödensin. Vergide adalet sağlansın, emekçilerin gelir vergisi 10 puan düşürülsün. Kadına yönelik ayrımcılık kaldırılsın. Ebeveyn izni ve kreş hakkının gereği yapılsın. Özelleştirme, taşeronlaştırma uygulamalarına son verilsin. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kamusal hizmetler her düzeyde nitelikli, ulaşılabilir ve parasız olsun. Baskı, sürgün, tutuklamalar ve göreve son vermeler durdurulsun. Kamu emekçilerine siyaset yapma yasağı kaldırılsın. Evrensel değerlere uyumlu, çalışma yaşamını demokratikleştirecek, toplumsal barışı sağlayacak, özgürlükçü, demokratik bir Anayasa hazırlansın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı